Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siirt’te Nevruz Kutlamalarında Gerginlik

Siirt’te, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel’in katılımıyla düzenlenen Nevruz kutlamaları gergin başladı. Örgütün sözde bayrağını açmaya çalışan grup ile parti yöneticileri arasında tartışma çıktı. 10 kişi gözaltına alındı.Siirt-Eruh...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’te, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel’in katılımıyla düzenlenen Nevruz kutlamaları gergin başladı. Örgütün sözde bayrağını açmaya çalışan grup ile parti yöneticileri arasında tartışma çıktı. 10 kişi gözaltına alındı.
Siirt-Eruh karayolu Nevruz alanında düzenlenen etkinlikler, nevruz ateşinin yakılmasıyla başladı. Yerel ses sanatçılarının Kürtçe türküleriyle devam eden etkinlikle, alanın içinde terör örgütünü simgeleyen flamanın açılması üzerine polis de kitleye megafonla uyarıda bulundu.
TERTİP KOMİTESİNİ UYARAN POLİS AMİRİ: "SİZ İNDİRMEZSENİZ BİZ İNDİRİRİZ"
Daha sonra indirilen örgüt flaması ikinci defa açılınca bu kez polis, TOMA araçlarıyla Nevruz alanına girdi. Parti yöneticileri ile polis arasında kısa bir tartışma yaşandı. Alan içinde örgüte ait bayrağın inmemesi durumunda çevik kuvvet ekibiyle müdahale edeceği uyarısında bulunan Emniyet Güvenlik Şube Müdürü Volkan Şen, nevruz tertip komite başkanına sert çıkarak, "Taşkınlık yapmayın, bayrak asılmayacak, bu size son ikazımız. Bu kadar insan alana gelmiş yazık etmeyin, bu alana sahip çıkın yoksa biz sahip çıkarız" dedi. Uyarı üzerine örgüt flaması daha sonra indirildi.
Düzenlenen etkinlikte konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, umutlarının halk olduğunu, demokrasi güçleri olduğunu söyledi. Siirt’teki Araplara seslenen Yüksek, hep birlikte mücadele ederek bu sorunu aşabileceklerini söyledi. Yüksek, "Bakın bizim hiçbir halkla, hiçbir milletle ve inançla sorunumuz yoktur. Kürt halkı, Arap halkıyla, Türkmen halkıyla ve Türk halkıyla da özgür ve eşit bir şekilde yaşamak istiyor. Nasıl Kürtler nasıl Araplar ve Türkmenler birlikte Kanton kurmuş, Rojova ve Kuzey Suriye’de federasyon kurmuşlarsa eşit ve özgür bir şekilde bir arada olabiliyorlarsa aynı şekilde burada da bir araya gelebiliriz. Gelin hep birlikte mücadele edelim, bizi ayırmaya çalışan bu zalimlere karşı birlikte mücadele edelim ve demokratik bir yaşamı inşa edelim. Burada Rojova halkına Rojova federasyonunu ve kuzey Suriye federasyonunu selamlıyoruz" dedi.
Rojova’da olduğu gibi artık Kürtlerin tarih sahnesine çıktığını, 100 yıllık makus talihini yenerek köleliği bittiğini, özgürlük zamanının başladığını belirten Yüksek, bu çağın Kürtler için özgürlük çağı olacağını söyledi.
10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Polis, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Nevruz alanına girenleri tek tek arandı. Yasa dışı pankart ve bayraklara izin verilmedi. Alanda örgüt bayrağı taşıdığı tespit edilen 10 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Etkinlik, Kürt ses sanatçılarının seslendirdiği türkülerle devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.