Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sigortalı iş vaadiyle kandırıp üzerine şirket kurdular

Ankara'da İşsiz Vatandaşları Sigortalı Bir İşte Çaliştirma Vaadiyle Kandıran Ve Bazı Evraklar İmzalatarak Üzerine Tabela Şirket Kuran Dolandırıcıların Son Kurbanı Muammer Karabacak, “ben Güya Şirket Sahibiyim. Üzerimde 4 Tane Şirket Var Ama Sefalet Çekiyorum” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sigortalı iş vaadiyle kandırıp üzerine şirket kurdular
Ankara’da işsiz vatandaşları sigortalı bir işte çalıştırma vaadiyle kandıran ve bazı evraklar imzalatarak üzerine tabela şirket kuran dolandırıcıların son kurbanı Muammer Karabacak, “Ben güya şirket sahibiyim. Üzerimde 4 tane şirket var ama sefalet çekiyorum” dedi.
Okuma yazması olmayan işsiz vatandaşlara ’Sigortalı iş’ vaadiyle attırdıkları imzalar üzerinden tabela şirket kuran dolandırıcılar hayat karartmaya devam ediyor. Ankara’da dolandırıcıların kurbanı olan Muammer Karabacak, yaşadıklarını şöyle aktardı:
“Kişilerin üzerine şirket kuruyorlar ve bundan rant elde ediyorlar. Bu işin muzdariplerinden birisi de benim. Bu tür insanlar kişileri vergiye kayıt ettiriyorlar, notere götürüyor ve bu insanların üzerine milyarlarca borç çıkıyor. Ben ve benim gibi insanların bu borçları ödeyecek gücü yok. Bazıları kazanacak ve cebine para girecek diye, bazılarının kendini bilmezliği nedeniyle bundan faydalanılması doğru değil. Ben bu şahısları savcılığa verdim. Türkiye’deki insanların bu tür tuzaklara düşmemesi için elimden geleni yapacağım.”
Dolandırıcıların tuzağına nasıl düştüğünü de aktaran Karabacak, “Parkta oturuyordum. Bir adam yanaştı yanıma. Size sigorta yapacağız, işe koyacağız diyerek alıp götürdüler. Karşıdaki adamın okuma yazması yok, cahil. O insan işe gireceğim, sigortalı olacağım hevesiyle gidiyor ve önüne konan evraklara imza atıyor. İmzalatılan boş kağıtları kendileri dolduruyor, noterde onaylatıyorlar. Bu şirketleri öyle bir kullanıyorlar ki; üzerine şirket açılan insan şirketin neye hizmet ettiğini hiç bilmiyor. Ben güya şirket sahibiyim. Üzerimde 4 tane şirket var ama kaldığım yer şirket sahibi bir insanın kalacağı, yaşayacağı bir ortam mı gelip görsünler. Benim gibi binlerce insan var. Benim bildiğim kadarıyla 168 bin TL borcum gözüküyor. Bilmediğim en az 500-600 milyar TL civarında diye düşünüyorum. Şu vaziyetime baktığınız zaman 500-600 milyarlık bir insana benziyor muyum? Şirketlerden bir tanesi faal gözüküyor. Savcılık kanalıyla şirketi işletenler hakkında dava açtım. Bunlar ellerini kollarını sallayarak gezsin istemiyorum. Çok insanın canı yandı. Eşimden ayrıldım, çocuklarımdan oldum. Onlar zengin olacak, ben sefalet çekeceğim. Böyle bir dünya yok. Ben bu imkanı bunlara vermeyeceğim” ifadelerini kullandı.
Olayla ilgili savcılığın soruşturma başlattığı öğrenildi.
(İLK-HA-Y)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.