Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şiddetli fırtına Çengelköy’deki asırlık çınarı devirdi

Üsküdar Çengelköy’deki tarihi Çınaraltı’nda bulunan asırlık dev çınar, İstanbul’da dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle devrildi. Yağmurun hemen başlamasıyla birlikte kafelere ve çevrede bulunan iş yerlerine...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2017 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2017 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şiddetli fırtına Çengelköy’deki asırlık çınarı devirdi

Üsküdar Çengelköy’deki tarihi Çınaraltı’nda bulunan asırlık dev çınar, İstanbul’da dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle devrildi. Yağmurun hemen başlamasıyla birlikte kafelere ve çevrede bulunan iş yerlerine sığınan vatandaşlar büyük bir faciayı atlatırken, görgü tanıkları korku dolu o anları anlattı. İBB’ye bağlı ekipler, tarihi ağaçla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış Üsküdar Çengelköy’deki tarihi Çınaraltı’nda bulunan asırlık çınarın devrilmesine neden oldu. Şiddetli yağışların başlamasıyla birlikte iş yerlerine sığınan vatandaşlar ölümden dönerken, bu sırada iş yerine ait branda ve sandalyeleri toplamaya çalışan 3 işçi çınarın devrildiği sırada hafif şekilde yaralandı. Tarihi çınarın üzerine düştüğü 2 ağaç da devrildi.

Yaşanan bu olayın ardından sabah saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park ve Bahçeler Daire Başkanlığına bağlı ekipler, olayın yaşandığı yerde çalışma başlattı. Ekipler ağacın kök kısmını korumaya alırken, dalları da kesilerek alan temizlenmeye çalışıldı. Devrilen tarihi ağacın vinçlerle kaldırılarak restore edileceği öğrenildi.

Görgü tanıkları dehşet anlarını anlattı

Olayı gören Gözde Caba ise yaşanan korku dolu anları anlattı. Caba, “İlk başta tabi hava karardı. Birden fırtına başladı. Daha sonra aşırı fırtına ve rüzgarın etkisiyle ağaç bu şekilde düştü. Hortum derecesinde rüzgar vardı” dedi.

Esnaf Hanefi Bayram ise “35 yıldır Çengelköy’de oturuyorum, hiç böyle bir şey yaşamadık, görmedik. Önce buz kütleleri yağdı. Peşinden hortum gibi bir rüzgar kalktı. Bu ağaçları kökten söktü. Yağmur yağmaya başlayınca insanları içeriye aldılar. Şemsiyeleri kapatmak için garsonlar kalmıştı. Birden üstlerine gelmiş. Ufak tefek sıyrıklarla canlarını zor kurtarmışlar. İki tanesi benim oğlumdu. Allah’a şükür can kaybımız yok” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.