Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SGK Operasyonunda Bir Tahliye Daha

SGK operasyonunda tutuklu sayısı ikiye düştü. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine yönelik İzmir merkezli 3 ilde SGK’ya ait Buca’daki bir arazinin örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesine düşük rayiç...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SGK operasyonunda tutuklu sayısı ikiye düştü. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine yönelik İzmir merkezli 3 ilde SGK’ya ait Buca’daki bir arazinin örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesine düşük rayiç bedelle satışı ve haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla operasyon yapılmıştı.
Operasyonda, tutuklanan 5 şüpheliden bir kişinin daha tahliyesine karar verilirken daha önceki tahliyelerle birlikte tutuklu sayısı 2’ye düştü.
Geçen ay, terör örgütü FETÖ üyelerine yönelik İzmir merkezli Adana ve Ankara’da yapılan eş zamanlı operasyonda, SGK’ya ait Buca’daki bir arazinin örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesine düşük rayiç bedelle satıldığı ve haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla operasyon yapıldı. Yakalanan 8 şüpheliden aralarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, SGK’da görevli veri hazırlama ve kontrol işletmeni Necdet Özkan ile eski SGK İnşaat Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklu şüpheliler için yapılan itirazı değerlendiren bir üst mahkeme tutuklu bulunan İzmir SGK Bölge Müdürü Engin Bilgili ile SGK mühendisleri Necdet Özkan’ın geçen pazar tahliyesine karar verdi. Avukatların itirazı üzerine Daire Müdürü Abdullah Kavaklı’da tahliye edildi.
Beş tutukludan 3’ü tahliye olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar ve Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş’in tahliye talebi reddedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.