Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SGK Operasyonu İddianamesi Kabul Edildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) hizmet ettiği iddia edilen Şifa Hastaneleri’ne yönelik yapılan operasyon ile ilgili 71 sayfalık iddianame İzmir 2.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.Fetullahçı...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) hizmet ettiği iddia edilen Şifa Hastaneleri’ne yönelik yapılan operasyon ile ilgili 71 sayfalık iddianame İzmir 2.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik, İzmirli iş adamı Ahmet Küçükbay’ın emniyete mail yoluyla yaptığı ihbar, FETÖ/PDY terör örgütünün milyonlarca liralık vurgununu ortaya çıkardı. FETÖ/PDY örgütüne hizmet eden Şifa Hastaneleri Grubu’nun, SGK’ya ait taşınmazları değerinin altında kiraladığı ve bu yolla milyonlarca lira vurgun yaptığını belirten savcı Hidayet Kaya, 71 sayfalık iddianamenin 38 sayfasında FETÖ/PDY örgütü yapılanmasını anlattı.
İddianamede dikkat çeken bir başka konu Buca’da bulunan tarihi De Jong Köşkü’nün kiralanması oldu. SGK’ya ait tarihi De Jong Köşkü’nün de içinde bulunduğu 45 dönümlük arazinin aylık 30 bin TL üzerinden Şifa Hastaneleri Grubu’na 49 yıllığına tahsis edildiği, oysa söz konusu yerin aylık kiralama bedelinin 250 bin TL olduğu iddianamede yer aldı. Savcı Hidayet Kaya, aralarında Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar, eski SGK İl Müdürü Engin Bilgili ve Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Ateş’in de bulunduğu toplam 11 kişi hakkında, ’silahlı terör örgütüne üye olma, kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma’ suçlarından dava açtı. Savcı Kaya’nın hazırladığı iddianame, İzmir 2.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tutuklu sanığın bulunmadığı davanın ilk duruşması haziran ayında yapılacak.
İHBARI YAPAN, GÜLEN’İN FİNANSÖRÜ OLMAKLA SUÇLANIYORDU
FETÖ/PDY örgütüne hizmet eden Şifa Hastaneleri Grubu’nun, SGK’yı milyonlarca lira zarara uğrattığı ihbarını emniyete yapan İzmirli iş adamı Ahmet Küçükbay, Fetullah Gülen’in finansörü olarak suçlanmıştı. İzmir’den çıkıp sıvı yağ sektöründe Türkiye’nin en büyükleri arasına girmeyi başaran Ahmet Küçükbay, twitter hesabından Gülen Cemaatinin finansörü olduğu iddialarına yanıt vererek, "Bizim zannettiğimiz bir hizmet cemaati değil, fitne yuvası, ne olduğu belli olmayan ajan yuvası bir hal almış. Bizim bu olgu ile hiç bir fikir birliğimiz olamaz. Bizler bu konuda çok ciddi yanılgıya düşmüşüz, aldatılmışız maalesef. Yüce Allahım ülkemizi her türlü fitne, fesat, ayrımcılıktan muhafaza buyursun. Temennimiz, arzumuz budur" şeklindeki açıklamaları ile şok etmişti.
TARİHİ KİLİSENİN KİRALANMA EMRİNİ MÜSTEŞAR ACAR VERMİŞ
İzmir’de, SGK’ya ait Buca’daki tarihi De Jong Köşkü’nün de içinde bulunduğu 45 dönümlük arazinin kiralanması ile ilgili bir başka dikkat çeken konu, kiralama emrini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar’ın vermesi oldu. Eski SGK İl Müdürü Mustafa Keskin ifadesinde, "Beni bir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar beni arayarak SGK’ya ait tarihi De Jong Köşkü’nün de içinde bulunduğu 45 dönümlük arazinin aylık 30 bin TL üzerinden Şifa Hastaneleri Grubu’na 49 yıllığına tahsis etmemi emretti. Ben de bu emrini yerine getirdim. Benim zaten böyle bir yeri kiralama gibi bir yetkim yok. Ben verilen emri yerine getirdim" dedi.
TUTUKLU SANIK KALMADI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonrasında geçen Mart ayında yapılan peşpeşe iki operasyonda, SGK İl Müdürü E.B., İl Eski Müdürü M.K., Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Ateş ile eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, sık sık tartışma konusu olan SGK’ya ait Buca’daki tarihi De Jong Köşkü’nün de içinde bulunduğu 45 dönümlük araziyi, cemaate yakın olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesi’ne 2013 yılında evrakta sahtecilik yapıp usulsüz yöntemlerle 49 yıllığına kiraladıkları ileri sürüldü.
SİT kapsamındaki tarihi köşkün yanına Şifa Üniversitesi tarafından yapılan hastane hizmete girmiş, ancak burası YÖK’ün geçen şubat ayında verdiği izni iptal etmesinin ardından, Şifa ve Başkent üniversitelerinin diğer hastane ve sağlık merkezleriyle birlikte kapatılmıştı.
Evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, SGK’ya ait binaları değerinin altında göstererek satmak, bilerek ve isteyerek FETÖ/PDY’ye yardım etmek suçlarından adliyeye gönderilen 9 zanlıdan, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar, SGK İl Müdürü Engin Bilgili, Necdet Özkan ve Abdullah Kavaklı, geçen 10 Mart tarihinde tutuklandı. Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Ateş ve diğer tutuklu sanıklar, yapılan itirazlar üzerine tahliye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.