Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevgilisine Foto Montaj İle Şantaj Yapan Sanığa 1 Yıl 6 Ay Hapis

Kayseri’de sevgilisinin fotoğrafını, başka bir kız ile öpüştüğü fotoğrafa foto montaj yapıp, sosyal medyada paylaşarak sevgilisine şantaj yapan sanığa 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de sevgilisinin fotoğrafını, başka bir kız ile öpüştüğü fotoğrafa foto montaj yapıp, sosyal medyada paylaşarak sevgilisine şantaj yapan sanığa 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık Ö.F.K. (27) Ankara Adliyesi’nden SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemleri) ile duruşmada hazır edilirken, mağdur S.A. ve sanık avukatı duruşma salonunda hazır bulundu.
Mağdur S.A. duruşmada ifadesinde sanığın kendisinden Ankara’ya gideceğini söyleyip dönüş için bilet parası istediğini belirterek şunları söyledi:
“Ö.F.K. benim erkek arkadaşımdı. Ankara’ya gideceğini söyledi. Dönüş parası yokmuş, benden dönüş bileti istedi, almadım. Almayınca küfür etti. Sonra kendisiyle başka bir kızın öpüştüğü fotoğrafa benim resmimi montaj yapıp, facebookta duvarımda paylaştı. Arkadaşlarım bu yüklenen fotoğrafı gördükten sonra beni aradı. Benim de böyle haberim oldu. Bunun dışında benim onda hiçbir görüntüm yoktur. Yükledikten sonra Ö.F.K. beni telefonla arayarak ‘Aklını başına alırsan kaldırırım’ dedi. Ben de bunun üzerine şikayet ettim. Ailesini düşündüğüm için şikayetçi değilim."
Sanık Ö.F.K. ise mahkemede sorgu ve savunmasında mağdura yönelik attığı küfürlü ve hakaret içerikli mesajları kabul ederek hakkındaki gasp iddiasını ise reddetti. Attığı mesajlardan dolayı pişman olduğunu belirten sanık Ö.F.K., “Kaybetme korkusundan dolayı yaptım. Bir daha da fotoğraf paylaşmadım. O anki sinirden dolayı bu tür mesajlar attım. Cahilceydi pişmanım, özür dilerim” diye konuştu.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanığın gasp ve hakaret suçlarından beraatına karar verilirken, mağdura ’şantaj’ yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.