Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevgili oldukları ortaya çıkınca işin rengi değişti

Erzurum’da arkadaşlık teklifini kabul etmediği için öğretmen G.O.’ya, "PKK’nın Tunceli sorumlusu. Bomba yapımını ondan öğrendim" diye iftira attığı iddia edilen Doğan Aksakal, ‘iftira ve kamu görevlisine hakaret’ suçundan 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2018 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2018 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sevgili oldukları ortaya çıkınca işin rengi değişti

Erzurum’da arkadaşlık teklifini kabul etmediği için öğretmen G.O.’ya, "PKK’nın Tunceli sorumlusu. Bomba yapımını ondan öğrendim" diye iftira attığı iddia edilen Doğan Aksakal, ‘iftira ve kamu görevlisine hakaret’ suçundan 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkemede verdiği ifadeyi baskı altında verdiğini söyleyen Aksakal olayın gerçekte bu şekilde gelişmediğini anlattı.  Sanık Aksakal G.O’nun zaten kendisinin kız arkadaşı olduğunu belirterek iftira atması için bir sebep olmadığını dile getirdi. Aksakal, “G.O., 2010 yılında Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitim bölümünde öğrenci olduğu sırada memleketim Erzurum’a, Merkez Yakutiye ilçesi Çırçır Mahallesindeki ablası N.D.’nin evine misafir olarak geldi. Ablası bizim kiracımızdı. Ablasını ziyaretinde benimle tanışıp yakınlaşmaya başladı.

‘GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR GELME’

Müşteki G.O ile evlilik yolunda ciddi düşündüğünü Yargıtay 16. Ceza Dairesi Yüksek Başkanlığı’na sunulmak üzere Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi’ne verdiği dilekçede değinen Doğan Aksakal, “Müştekinin tarafıma fiili olarak patlayıcı yapmayı, düzenek kurmayı öğretmesini ben okulunda derslerde ya da öğrenci arkadaşlarından macera adı altında öğrenmiştir zannediyordum” ifadelerini kullandı. G.O.’nun kardeşi Ufuk Aksakal’ın telefonuna attığı mesajla Urfa’nın Siverek ilçesinden Diyarbakır’a ilk buluşma için gittiğini aktaran Doğan Aksakal, “Kaldığım otelin camından baktım eylem vardı. Müşteki burada güvenlik zafiyeti var. Bundan sonra ben Siverek’e geleceğim sen gelme” dediğini aktardı. Aksakal müşteki G.O.’nun facebook sayfasında profil resmi PKK’nın sözde bayrağı olan arkadaşlarının olduğunu da ekledi.

G.O.’NUN ABİSİNDEN AKSAKAL LEHİNE İFADE

Sanığın kardeşi Ufuk Aksakal ve annesi Gülen Aksakal da mahkemeye verdiği dilekçelerde müşteki G.O.’nun Doğan Aksakal’ın sevgilisi olduğunu belirten ifadelerde bulundular. Sanığın annesi Gülen Aksakal, müştekinin kayınvalidesi olacağından dolayı şahsına ait telefondan defalarca arandığını ve görüştüklerini söyledi. Müştekinin abisi E.O.’nun da davaya dahil olmak için mahkemeye yazdığı dilekçede, “Mevcut dava dosyasında sanık olarak yargılanmakta olan Doğan Aksakal suçsuz olup ailemin kışkırtmasından ve tacizlerinden ötürü fevri davranışlar sergilemiştir” İfadelerini kullanarak dava dosyasında şahitlik yapmak istediğini belirtti. Aksakal müştekinin kendisini ayarttığını, parasını yediğini, kendisinin ise sadece vatandaşlık görevini yapıp gerekli mercileri bilgilendirdiğini iddia etti. G.O.’nun Doğan Aksakal ile birlikteliği şahit ifadeleri ve buluştukları kafe sahibinin ifadesiyle sevgili oldukları iddiaları sabitlenince dosya ciddi delil durumu sebebiyle terör davalarına bakan Yargıtay 16. Ceza Dairesi’yle ilişkilendirildi. (HABER MERKEZİ)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.