Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sessiz Banka Soyguncuları Milyarları İşte Böyle Çalıyor

Kocaeli’de girdikleri bankayı sessiz bir şekilde soyan 11 Perulu polise yakalandı. Zanlıların 4 ayrı bankadan 268 bin lira çaldıkları ortaya çıkarken, soygun anı kameralara saniye saniye yansıdı.Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan bir...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sessiz Banka Soyguncuları Milyarları İşte Böyle Çalıyor
Kocaeli’de girdikleri bankayı sessiz bir şekilde soyan 11 Perulu polise yakalandı. Zanlıların 4 ayrı bankadan 268 bin lira çaldıkları ortaya çıkarken, soygun anı kameralara saniye saniye yansıdı.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan bir bankaya giren 6 Peru uyruklu hırsızdan birisi gişe görevlisine, ‘ATM’de sıkıntı var. İşlem yapamıyorum’ dedi. Gişe görevlisi yardımcı olmak için dışarıya çıkınca diğer ikisi işleme koyuldu. Bir hırsız banka çalışanının oturduğu masaya giderek çekmecede bulunan paraları almaya başladı. Bir başka hırsız ise diğer banka görevlisinin önüne geçerek perde yaptı. Yaklaşık 20 saniyede çekmecede bulunan paraları alan hırsız daha sonra ayrıldı. Soygun sonrası içeride ve dışarıda bulunan 6 kişi hızla kaçtı.
KAMERALAR TEK TEK İNCELENDİ
Olayın ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi dedektifleri harekete geçti. Bölgede bulunan kameraları tek tek inceleyen polisler, hırsızların beyaz renkli bir otomobil ile ayrıldığını tespit etti. Otomobilin plakasını belirleyen polis, zanlıların izine Ankara’da ulaştı. Bir otelde kalan hırsızlar Kocaeli polisi tarafından yapılan operasyon ile yakalandı. Yapılan incelemede, Perulu hırsızların İstanbul’da bulunan iki ayrı bankadan 144 bin ve 90 bin TL, Düzce’de bulunan bir bankadan 14 bin TL, Kocaeli’de ise 20 bin TL çaldıklarını tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri çete ile bağlantılı 11 kişiyi gözaltına aldı. Şahısların tamamının Peru uyruklu oldukları öğrenildi.
OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan, bankanın soygun anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde hırsızların gişe görevlisini yerinden kaldırmaları, hırsızlık anı, bir şahsın diğer banka görevlisini oyalaması ve kaçmaları yer alıyor.
Şahısların emniyette ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.