Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serinlemek için girdiği suda kayboldu

Adana’da serinlemek için sulama kanalına giren 15 yaşındaki çocuk, akıntıya kapılarak kayboldu. Kayıp çocuğun arkadaşı gözyaşı dökerken, çevredekilerin çocukların şaka yaptığını düşünerek yardım etmediği iddia edildi.Olay,...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da serinlemek için sulama kanalına giren 15 yaşındaki çocuk, akıntıya kapılarak kayboldu. Kayıp çocuğun arkadaşı gözyaşı dökerken, çevredekilerin çocukların şaka yaptığını düşünerek yardım etmediği iddia edildi.
Olay, Seyhan ilçesi Kıyıboyu Caddesi üzerindeki DSİ’ye ait sulama kanalında meydana geldi. İddiaya göre, Ali Şenol (15) ve arkadaşı Metin Uludede (11) bisikletle dolaşmaya çıktı. Bisikletlerinin bozulması üzerine yürüyerek eve dönen arkadaşlardan Ali Şenol, serinlemek için sulama kanalına atladı. Yüzme bilmeyen Şenol, akıntıya kapılarak batıp çıkmaya başladı. Yüzme bilmediği için suya atlayamayan Uludere ise bağırarak vatandaşlardan yardım istedi. Ancak vatandaşlar çocukların şaka yaptığını düşünerek yardım etmedi. Şenol ise kısa süre sonra akıntıya kapılarak gözden kayboldu.
Şenol’un sudan çıkamadığını gören vatandaşlar, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sualtı polisi, Şenol’un gözden kaybolduğu yerden suya girdi. Şenol’un arkadaşı Uludede ise uzun süre gözyaşı döktü.
“Şaka yapıyorlar diye kimse kurtarmadı”
Olayı polise bildiren Kadir Kaya, “Çocuk suyun içinde batıp çıkıyordu. Yanındaki arkadaşı da bağırıyordu. İnsanlar yürüdü şaka yapıyor diye. Elini uzatsalar kurtarırlardı. İnanlar dalga geçiyor sandı. Ama çocuk resmen bağırıyordu. Biz karşı taraftaydık. Koştuk ama yetişemedik” dedi.
Kaya, çocuğa yardım etmeyen vatandaşlara ise tepki gösterdi. Polis, Şenol’u arama çalışmalarını sürdürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.