Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seri katil için çember daralırken, polisi asılsız ihbarlar oyalıyor

Ankara ve İstanbul'da 3 ayrı cinayetten aranan katil zanlısı Atalay Filiz'i yakalamak için çok yönlü soruşturma sürerken, faili yakalamak için yoğun çaba gösteren polisi, vatandaşların asılsız ihbarları oyalıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Seri katil için çember daralırken, polisi asılsız ihbarlar oyalıyor

 

Emniyet kaynaklarına dayanan bilgilere göre son olarak İstanbul’un Tuzla ilçesinde tarih öğretmeni Fatma Kayıkci’yi öldürdüğü iddiası ile aranan zanlı Atalay F.'yi yakalama çalışmaları sürerken, soruşturmayı genişleten polisi konu hakkında yurt çapında yapılan asılsız ihbarlar oyalıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir polisinden oluşturulan özel ekibin, öğretmen Fatma Kayıkci'nın öldürülmesi, Ankara’da 16 Eylül 2013'te o dönem ki Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile onun kız arkadaşı Elena Radchikova öldürülmesi olayıyla ilgili aranan katil zanlısı Atalay F.'yi, en son görüldüğü İzmir'de çemberi daralttı. Vatandaşların ihbarda bulunduğu emniyette titiz çalışma sürerken, polise düşen ihbarlar telefonlarının çoğunun gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Son olarak dün akşam emniyette oğlu hakkında ifade veren baba İlhan F.’nin, Galatasaray Lisesi’nden mezun olduk sonra Fransa’nın başkenti Paris’teki bir üniversitede 5 yıl “biyoloji” ve “genetik” konular üzerine lisans ve yüksek lisans eğitimi gören oğlu ile en son temasının üç yıl önce gerçekleştiğini ifade ettiği kaydedildi. İlhan F., oğlu ile 16 Eylül 2013’te Ankara’da işlenen çifte cinayetten iki gün önce görüştüğünü aktarırken, o tarihten bu yana Atalay F. ile görüşmediğini kaydetti. İlhan F.'nin polisteki ifadesinde, “Liseden sonra 2011'e kadar 5 yıl Paris'te 'biyoloji’ ve ‘Genetik’ bölümlerinde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini gördü. Kısa bir süre Türkiye'de kaldıktan sonra bir yıl sonra (2012 yılında) İsviçre'de eğitim vizesi için bekledi. Daha sonra Ankara'da bir üniversitede doktoraya kabul edildi ve orada yaşamaya başladı. Hadımköy'deki deponun kirasını ben ödüyordum, ancak Atalay Ankara'daki cinayetlerden sonra burayı kullanmadı” şeklinde polise ifade verdiği kaydedildi.

Eşi ve kızının spekülasyonlara yol açan Lizbon seyahati hakkında da bilgi aktaran İlhan F., ailesinin Lizbon’a yalnızca tatil için gittiğini, oğlunun 2013’teki cinayet öncesine kadar kendi üzerine olan kredi kartını kullandığını söylediği ifade edildi.  Hadımköy’de kiralanan deponun kirasının ise son iki yıl ödenmediği kaydedildi. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.