Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serbest kalan polisler geri çağrılarak tutuklandı

Rize’de FETÖ Darbe Girişimi kapsamında gözaltına alınıp çıkartıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılan 14 polis, itiraz üzerine geri çağrılarak tutuklandı.Rize’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Emniyet içerisindeki...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rize’de FETÖ Darbe Girişimi kapsamında gözaltına alınıp çıkartıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılan 14 polis, itiraz üzerine geri çağrılarak tutuklandı.
Rize’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Emniyet içerisindeki yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 50 polis’ten ilk etapta 14’ü mahkemeye çıkartılmış, 1’i tutuklanarak 13 kişi serbest bırakılmıştı. İki gün önce ise hakim karşısına çıkartılan polislerden 12’si tutuklanıp, 24’ü serbest bırakıldı. Yapılan itiraz üzerine serbest bırakılan polislerden aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 15’i geri çağrıldı. Geri çağrılan 15 polisten 14’ü tutuklanırken, kaçan birinin ise aranmasına başlanıldı.
Serbest bırakıldıktan sonra itiraz üzerine tutuklanan polisler ise şunlar;
"3. Sınıf Emniyet Müdürü U.K, T.K, A.R.K ile M.S., 4. Sınıf Emniyet Müdürü A.B. ve H.A.A, Başkomiser F.D, Komiser B.E, Komiser Yardımcısı M.S, A.İ.D. ile Polis Memurları A.B, A.A.Ş, M.A.D ve S.S. Komiser Yardımcısı R.Ş’nin ise aranmasına devam ediliyor. Polisler, "Silahlı terör örgütüne üye olmak, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" gerekçeleri ile suçlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.