Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sela okuduğu için darp edilen müezzin konuştu

İzmir’de, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimden sonra camilerde okunan selanın ardından saldırıya uğrayan Narlıdere Yalvaç Camii Müezzini Mehmet Kuzgun, ’’Sela okuduğum için gelen biri erkek 3 kişi, ’Şehitlerimiz için okumadın...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimden sonra camilerde okunan selanın ardından saldırıya uğrayan Narlıdere Yalvaç Camii Müezzini Mehmet Kuzgun, ’’Sela okuduğum için gelen biri erkek 3 kişi, ’Şehitlerimiz için okumadın da şimdi mi okuyorsun’ diye bana saldırdılar. Önce cami camlarını taşla kırdılar sonra beni darp edip hakarette bulundular’’ dedi.
15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimin ardından Diyanet tarafından tüm camilere gönderilen yazı ile birlikte tüm camilerden birlik ve beraberlik çağrısı anlamına gelen selalar okundu. İzmir’de okunan seladan rahatsız olan bazı vatandaşlar Narlıdere Yalvaç Camii’ne geldi. Biri erkek 3 kişi cami önüne gelerek sela okuyan caminin müezzini olan Mehmet Kuzgun’nla tartışmaya başladı. Gelen kişilerden elinde taş olan bir bayan, cami girişindeki camı kırdı. Daha sonra müezzin Kuzgun’a saldırdı. Bu anlar ise camiinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Mehmet Kuzgun, saldırganlardan kaçmak isterken tekrar yakalanıp iddiaya göre darp edildi. Saldırganlar camiden uzaklaşırken müezzin Mehmet Kuzgun, yardıma gelen diğer vatandaşlar ile birlikte hastaneye giderek tedavi oldu ve darp raporu alarak saldırıyı gerçekleştirenlerden şikayetçi oldu.
Olay anını anlattı
İki gündür raporlu olduğu çalışamayan müezzin Mehmet Kuzgun bugün görevi başına döndü. Başından geçen olayları anlatan Kuzgun, ‘’Saat biri çeyrek geçe haber verdiler, tüm camilerde darbe olduğu için bize sela verilecek diye söylendi. Bende saat 01.30’da camiye geldim ve selamı verdim. Camiden dışarı çıkarken 2 bayan bir erkek camiye geldi. Bana ‘Şehitler için sela vermiyorsunuz da şimdi niye sela veriyorsunuz?’ dediler. Ben de onlara ’İl müftümüz, ilçe müftümüz bize emir verdi, bizde verilen emre göre sela okuyoruz’ dedim. Bayanlardan biri elindeki taşla göğüsüme vurdu. Ben de bir anda şok oldum. Diğer erkek ile bayanda saldırdılar. Karnıma vurdular. Nefessiz kaldım. Kaçmak istedim tekrar yakaladılar darp ettiler hakaret ettiler. Hastaneye giderek darp raporu aldım ve karakola giderek şikayetçi oldum. Ben vatan, toprak, sancak için her zaman ölüme hazırım. Görevimi yaparım. 2 gündür raporluydum çalışamıyordum bugün yine sela okunacak deseler ben yine çıkar selamı okurum’’ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.