Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Şehit yakınları ve gazilere yardım’ bahanesiyle vatandaştan 123 bin TL dolandırmışlar

Antalya’da kendini, Antalya Valisi Özel Kalem Müdürü olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan 2 şüpheli polis tarafından yakalandı. Şahısların, şehit yakınları ve gazilere yardım topladıklarını söyleyerek vatandaştan 123 bin TL dolandırdıkları...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da kendini, Antalya Valisi Özel Kalem Müdürü olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan 2 şüpheli polis tarafından yakalandı. Şahısların, şehit yakınları ve gazilere yardım topladıklarını söyleyerek vatandaştan 123 bin TL dolandırdıkları ortaya çıktı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, yürüttükleri soruşturma kapsamında kendisini Antalya Valisi Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan şahısların 13 müştekiyi telefonla arayıp, şehit aileleri ve yakınlarına yapılacak yardımlarda kullanılmak üzere para talep ederek vatandaşları dolandırdığını tespit etti. Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarla şüpheli şahısların verdiği hesap numaralarına yatırılan 123 bin TL ile ilgili bankalarla yazışmalar yapılarak bloke konulması sağlandı ve müştekilerin dolandırılması engellendi.
2 kişi yakalandı
Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kendini Antalya Valisi Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan ve para toplayan şahısların tespitine yönelik çalışma başlattı. Kimlikleri tespit edilen A.A. ve İ.K.’nin 01 Ağustos günü Kars’ın Kağızman ilçesi Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yakalanmaları sağlandı. Şüpheli İ.K.’nin 29 adet aranmasının ve 2 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu tespit edildi.
Polis merkezinde sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan İ.K. tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.