Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şırnak’ta devam eden operasyonlar sırasında bölücü terör örgütü üyeleri tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu şehit olan J. Uzm. Çvş. Habib Gökçe (29) memleketi Çorum’da son yolculuğuna uğurlandı.Şırnak’ta...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ta devam eden operasyonlar sırasında bölücü terör örgütü üyeleri tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu şehit olan J. Uzm. Çvş. Habib Gökçe (29) memleketi Çorum’da son yolculuğuna uğurlandı.
Şırnak’ta düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Amasya’nın Merzifon ilçesine getirilen şehit uzman çavuşun cenazesi, Çorum’a getirildi. Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırılan ve bir süre burada bekletilen şehidin naaşı daha sonra helallik alınmak üzere Akkent Mahallesinde bulunan baba ocağına götürüldü.
Helallik alınması sırasında gözyaşı döken anne Hatun Gökçe, "Habibim yavrum, böyle mi gelecektin? Yanıma böyle mi gelecektin? Öldüm yavrum öldüm" diyerek feryat etti. Acılı baba Mehmet Gökçe ve şehidin eşi Kübra Gökçe cenaze aracına sarılarak gözyaşı döktü. Tekbirler eşliğinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Akşemseddin Camii’ne götürüldü.
Cenaze törenine Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, üst düzey askeri ve polis yetkilileri, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Şehidin naaşı Çorum Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Çorum Şehitliği’nde dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.