Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Savcı Kiraz’ın Babasından Duygusal Konuşma

DHKP-C’li teröristler tarafından çalışma odasında rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, oğlu için düzenlenen törende “Geçen sene bugündeyim. Bütün acıları ve sızıları...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DHKP-C’li teröristler tarafından çalışma odasında rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, oğlu için düzenlenen törende “Geçen sene bugündeyim. Bütün acıları ve sızıları kemiklerimde hissediyorum” dedi.
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 31 Mart 2015 günü DHKP-C’li iki terörist tarafından Berkin Elvan soruşturmasında ilerleme kaydedilmediği bahane edilerek şehit edilmişti. Savcı Kiraz için, adının verildiği “Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu’nda anma töreni gerçekleştirildi.
Törene, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, şehit savcının babası Hakkı Kiraz, Başsavcı vekilleri, savcılar ve hakimler ile adliye personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, savcı Kiraz için dua okundu.
Savcı Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz’ın kürsüde yaptığı duygusal konuşma ise salondakiler tarafından sık sık alkışlarla kesildi. Baba Hakkı Kiraz, “Malum olduğu üzere seneyi devriyesidir. Tam bir sene geçti. Ben hala aynı gündeyim. Geçen sene bugündeyim. Bütün acıları ve sızıları kemiklerimde hissediyorum. Ama bu acıları giderecek bir tek şey vardır. Eğer ülkenin bölünmez bütünlüğü ile milletin birlik beraberliği söz konusu ise gerisi teferruattır. Bir Mehmet Selim gider, bin tane Mehmet Selim var. Ben hepinizi Mehmet Selim olarak biliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekillerinden Mehmet Ayhan’ın savcı Kiraz için yazıp seslendirdiği “Kiraz çiçekleri açarken” adlı şiir dinlendi.
Törende daha sonra, savcı Kiraz adına düzenlenen spor müsabakalarını kazananlara ödülleri verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.