Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit polislere hazin tören

Hakkâri’de PKK mensupları tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit olan polis memurları Abdullah Bozkurt ve Hamza Irmak için tören düzenlendi.27 Temmuz 2016 günü saat 22.30 sıralarında Depin Polis Kontrol Noktası’na Van ili istikametinden...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkâri’de PKK mensupları tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit olan polis memurları Abdullah Bozkurt ve Hamza Irmak için tören düzenlendi.
27 Temmuz 2016 günü saat 22.30 sıralarında Depin Polis Kontrol Noktası’na Van ili istikametinden gelen ve uygulama noktasındaki güvenlik güçlerine yönelik bomba yüklü araçla yapılan hain saldırı sonucunda 2 polis memuru şehit olurken, 11 polis memuru, 1 askerî personel ve 3 sivil vatandaş yaralanmıştı. Şehit polis memurları için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlenen törene Vali Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Abdulaziz Tufan İltaş, Hakkâri Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Adalet Komisyonu Başkanı Yusuf Kaya, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ayhan Dal, vali yardımcıları Cüneyt Epcim, Mehmet Emin Taşçı, Hasan Ongu ve Bekir Abacı, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yalçın Baysal, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile polis ve askerler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasıyla birlikte şehit polis memurları Abdullah Bozkurt ve Hamza Irmak’ın naaşları tören alanına getirilerek özgeçmişleri okundu. Hakkâri İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu tarafından yapılan konuşmanın ardından okunan dualarla şehitlerin naaşları helikoptere alınarak memleketlerine gönderilmek üzere Van’a uğurlandı.
Törenin ardından Vali Cüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yalçın Baysal ile hain saldırıda yaralanan ve kaldırıldıkları devlet hastanesinde tedavi gören polis, asker ve sivil vatandaşları ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.