Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit korucu için tören düzenlendi

Bingöl’ün Genç ilçesi Yeniyazı köyü Bulgurlu mezrasında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan güvenlik korucusu Mehmet Koçdağı’nın (28) naaşı, düzenlenen töreninin ardından toprağa verildi. Törende, PKK’ya lanet okundu.Genç...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bingöl’ün Genç ilçesi Yeniyazı köyü Bulgurlu mezrasında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan güvenlik korucusu Mehmet Koçdağı’nın (28) naaşı, düzenlenen töreninin ardından toprağa verildi. Törende, PKK’ya lanet okundu.
Genç ilçesi Yeniyazı köyü Bulgurlu mezrasında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan güvenlik korucusu Mehmet Koçdağı için cenaze töreni düzenlendi. Genç Kaymakamlığı Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törene, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Genç Belediye Başkanı Hadi Topraktan, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Er, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Naim Tan ve binlerce vatandaş katıldı.
Şehit Koçdağı’nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından katafalka konularak, tören alanına getirildi. Burada öz geçmişinin okunmasının ardından dualar edildi. Zazaca ağıtların yakıldığı törende, PKK’ya lanet okundu.
"Şehidimizin kanı yerde kalmayacak"
Törende konuşan Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, “Bugün saat 08.00 sıralarında vatanımızın bölünmez bütünlüğü için bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için icra edilen operasyon sırasında Genç İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli güvenlik korucusu şehidimiz Mehmet Koçdağı açılan ateşli silahla ağır bir şekilde yaralanmıştır. Olay yerinde yapılan ilk müdahaleye müteakip Genç Devlet Hastanesi’ne getirilmiş ve yapılan tüm müdahalelere rağmen şehadet mertebesine ulaşmıştır. Bu vatan için canını esirgemeyen şehidimize Allah’tan rahmet geride kalan kederli ailesine ve milletimize sabır ve metanet diliyorum. Şehitlerimizin ve şehidimizin kanı yerde kalmayacaktır. Terörle mücadele kararlılıkla ve ilk günkü azimle devam edecektir. Kahraman şehidimiz Mehmet Koçdağı’na Allah’tan rahmet diliyor mekanı cennet olsun diyorum” dedi. Şehidin cenazesi yapılan törenin ardından İlçe Cumhuriyet Asri mezarlığına defnedildi.
Şehit Koçdağı’nın evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.