Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Jandarma Komando Er Erkan Koç-1 Operasyonu

Bitlis’in Hizan ilçesi kırsalında düzenlenen Şehit Jandarma Komando Er Erkan Koç-1 Operasyonu’nda, teröristlere ait yaşam malzemeleri, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.10’uncu...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit Jandarma Komando Er Erkan Koç-1 Operasyonu
Bitlis’in Hizan ilçesi kırsalında düzenlenen Şehit Jandarma Komando Er Erkan Koç-1 Operasyonu’nda, teröristlere ait yaşam malzemeleri, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
10’uncu Komando Tugay Komutanlığı, 10-12 Nisan 2016 tarihleri arasında Bitlis ili Hizan ilçesi kırsalında Şehit Jandarma Komando Er Erkan Koç-1 Operasyonu icra etti. Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre; yapılan aramalarda 9 ayrı sığınak ve barınakta; 2 adet araç aküsü, 1 adet uyku tulumu, 2 adet panço, 1 adet sırt çantası, çok miktarda yiyecek malzemesi, 1 adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 4 adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği şarjörü, 120 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği mermisi, 10 adet boş kütüklük, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 500 metre kablo, 60 kilogram amonyum nitrat, 3 adet mutfak tüpü, 8 adet pil ele geçirildi.
Ele geçirilen malzemelerin Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yerinde imha edildiği, sığınaklar ve barakanın ise kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.