Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Evinden Ağıtlar Yükseldi

Van’ın Çaldıran ilçesinde yol kesen PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 6 askerden biri olan Samsun ili Ayvacık ilçesi Terice Mahallesi nüfusuna kayıtlı Ferdullah Kaygusuz’un baba evinden...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 08:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 08:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit Evinden Ağıtlar Yükseldi
Van’ın Çaldıran ilçesinde yol kesen PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 6 askerden biri olan Samsun ili Ayvacık ilçesi Terice Mahallesi nüfusuna kayıtlı Ferdullah Kaygusuz’un baba evinden ağıtlar yükseldi.
Van’ın Çaldıran ilçesinde yol kesen PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak etmesiyle şehit düşen Samsun Ayvacık doğumlu Sözleşmeli Er Ferdullah Kaygusuz’un (24) acı haberi babaevini matem havasına soktu. Şehidin evine Ayvacık İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Eren Yüksel, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal ve beraberindekiler giderek aileye taziye dileklerinde bulundular.
Terice Mahallesi’ndeki baba evinde taziyeleri kabul eden şehit babası Avni Kaygusuz (58), “En son önceki gün konuştuk. Orada bir ev tuttuğunu söyledi. Eşya alacağım, bir sıkıntım yok, dedi. Haziranın 28’inde geleceğini söyledi" dedi.
Şehit annesi Hatun Kaygusuz (57) da feryatlarıyla yürekleri dağlarken şehit olan oğlu ile en son şehit düştüğü gün konuştuğunu söyleyerek, “En son bugün öğlen arası konuştuk. Keşke az daha konuşsaydım. Bana telefonda konuşurken işlerim var, dedi. Çok işi varmış kurtların içine düştü yavrum. O hep bize peşimden ağlamayın, derdi" diyerek ağıtlarda bulundu. Şehit annesi Hatun Kaygusuz’un "Benim oğlum kuzuydu. Gitti kurtların içinde kaldı. Çok şehit verdik çok yandık bittik yavrum" ağıtları yürekleri dağladı.
Şehit’in 6 aylık eşi Mafiye Kaygusuz(23) da "Şehit olduğu gün öğle saatlerinde telefonla görüştük ve 28 Haziran tarihinde gelecekti. Eşimle birlikte görev yeri olan Van’a gidip oraya yerleşecektik" şeklinde konuştu.
Şehidin cenazesinin bugün Ayvacık merkezde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Terice Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedileceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.