Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit cezaevi müdürü davası 4. kez ertelendi

Geçtiğimiz yıl uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Kocaeli 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün cinayet davası 4. kez ertelendi.Geçtiğimiz yıl 16 Haziran tarihinde evinden çıkarak cezaevine...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçtiğimiz yıl uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Kocaeli 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün cinayet davası 4. kez ertelendi.
Geçtiğimiz yıl 16 Haziran tarihinde evinden çıkarak cezaevine giderken İzmit’te kırmızı ışıkta beklediği sırada Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit edilmişti. Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında cezaevinde M.T. isimli bir mahkum ile tartıştığı ve bu mahkumun yakınları tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Konuyla alakalı davanın görülmesine bugün devam edildi.
Kocaeli Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya şehit cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün eşi Gülay Aktürk, tutuklu sanıklar T.S., Ş.D., M.A., Ö.T. katıldı. Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olarak bulunan sanık M.T. ve İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olarak bulunan sanık İ.D. ise duruşmada SEGBİS sistemi ile ifade verdi.
Sanık T.S.’nin müdafii Mehmet San, "Dilekçemizde bildirdiğimiz delillerimizin toplanmasını ayrıca sanık Ö.T.’nin soyut suçlaması ve teşhisi dışında hakkında delil bulunmayan müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum. Ö.T. araçtaki kanın müvekkilime ait olduğunu söylemesine rağmen alınan raporlarda bunun doğru olmadığı anlaşılmıştır" dedi.
Diğer sanıklar ise verdikleri savunmalarda, yaptıkları itirafların polis baskısı sonucu dayatılarak söyletildiğini iddia ederek tahliyelerini istedi. Savunmaların ardından mahkeme heyeti ise daha önce dinlenilmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 25 Ocak 2017 tarihine erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.