Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit ateşi Muş’a düştü

İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Murat Yılmaz’ın Muş’taki baba ocağına ateş düştü.Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena’da görevli Çevik Kuvvet ekibine yönelik bombalı saldırıda...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2016 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Murat Yılmaz’ın Muş’taki baba ocağına ateş düştü.
Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena’da görevli Çevik Kuvvet ekibine yönelik bombalı saldırıda 30’u polis olmak üzere 38 kişi şehit olmuş ve 155 kişi de yaralanmıştı. Beşiktaş’taki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Murat Yılmaz’ın Muş’taki baba ocağına ateş düştü. Acı haberin duyulmasıyla birlikte şehidin Sunay Mahallesi’ndeki ailesinin evine vatandaşlar akın etti. Şehidin evi bayraklarla donatılırken, Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da şehidin yakınlarını yalnız bırakmadı.
Taziye evinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, acılarının büyük olduğunu söyleyerek, "Dün İstanbul’daki Bursa maçından sonra menfur bir saldırı sonucu ülkemizde 30 polisimiz ve 8 sivil vatandaşımız olmak üzere toplam 38 şehidimiz var. Şehitlerimizin içinde bir Muşlu polis kardeşimiz de şehadet mertebesine ulaşmış. Bir kez daha terörü, terörizmi, teröriste yardım edeni, bütün bağlantılarını lanetliyoruz. Birliğimize, beraberliğimize kast eden bu hain saldırı kesinlikle amacına ulaşmayacağı, bir bütün olarak şehidimizin ailesiyle, bütün Muşlular olarak ayaktayız. Sabahın erken saatlerinde acı haberi alır almaz herkes şehidimizin ailesinin yanında yer almaktadır. Ülkemizin birlik ve beraberliğinin yanında yer almaktadır. Allah’ın laneti bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlere, destekçilerinin üzerinde olsun. Bugün bütün İslam aleminin heyecanla beklediği, Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü heyecanla beklenirken, bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin, terörün hiçbir kutsalının olmadığını bir kez daha görmüş bulunmaktayız" dedi.
Şehidin dayısı olan Sunay Mahallesi Muhtarı Şahin Çiftçi de, hainlerin emellerine ulaşamayacağını belirterek, "Dün Bursa-Beşiktaş maçından hemen sonra bir hain saldırı olmuştur. 2 yıl önce mezun olup çevik kuvvette göreve başlayan yeğenim de bu hain saldırıda şehit düşmüştür. Bu saldırıyı kınıyorum. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın. Allah mekanlarını cennet etsin, milletimizin başı sağ olsun. Bu hainler emellerine varamayacaklar" diye konuştu.
2 yıl önce göreve başlayan ve bekar olan şehit polis memuru Murat Yılmaz, Neriman ve Nazım Yılmaz çiftinin 4 çocuğunun en küçüğüydü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.