Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şebnem Korur Fincancı Ve Erol Önderoğlu’na Tahliye

Özgür Gündem gazetesinin “Nöbetçi yayın yönetmenliği” kampanyasına katıldıkları gün gazetede yayınlanan haberler nedeniyle tutuklanan Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu’nun tahliyesine karar verildi. Aynı suçlamayla tutuklanan...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özgür Gündem gazetesinin “Nöbetçi yayın yönetmenliği” kampanyasına katıldıkları gün gazetede yayınlanan haberler nedeniyle tutuklanan Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu’nun tahliyesine karar verildi. Aynı suçlamayla tutuklanan Ahmet Nesin hakkında ise henüz bir karar verilmedi.
Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katıldıkları günlerde gazetede yayınlanan haberler nedeniyle Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.
Prof. Şebnem Korur, Yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu hakkında 2 gün sonra iddianame hazırlayan savcılık, 3 ismin 2 yıldan 14 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etmişti.
Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu hakkında hazırlanan iddianameler İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne, Ahmet Nesin hakkında hazırlanan iddianame ise İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. Şüphelilerin avukatları ise mahkemeye başvurarak müvekkillerinin tahliyeleri talep eden dilekçe sunmuşlardı.
İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederek Fincancı ve Önderoğlu’nun tahliyelerine karar verdi. Kararın cezaevlerine gönderilmesiyle birlikte Fincancı ve Önderoğlu cezaevinden tahliye olacak.
Öte yandan, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin hakkında hazırlanan iddianameye dair henüz herhangi bir karar vermedi.
SAVCI İFADEYE ÇAĞIRMIŞTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar bürosu savcılığı tarafından Özgür Gündem Gazetesinin Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan bazı isimler hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan soruşturma başlatılmıştı.  Savcılık, kampanyaya katılan isimleri sırayla ifadelerini almak üzere şüpheli sıfatıyla adliyeye çağırmıştı.
TUTUKLANMIŞLARDI
İfade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu, sorgularının tamamlanmasının ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.
İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Şebnem Korur, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu ’terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan tutuklanmıştı. Mahkeme kararının gerekçesinde  şüphelilerin, 30 Mayıs 2016, 7 Haziran 2016 ve 18 Mayıs 2016 tarihlerinde birer günlük nöbetçi olarak genel  yayın yönetmenliği yaptıkları Özgür Gündem Gazetesi’nde yer alan bazı haber ve beraberinde yayınlanan görsellerin  silahlı terör örgütü PKK /KCK veya bu örgüte bağlı alt yapılanmaların propagandası yapmak mahiyetinde yazılar yazıldığı, örgüt adına suç işleyen güvenlik güçleri ile çatışan kişilerin övüldüğü belirtilmişti. Kararda, terör örgütü propagandası yaptıkları belirtilen şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işledikleri yönünde kuvvetli  suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller bulunduğu gerekçe gösterilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.