Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Savur’da 8 ton amonyum nitrat ve 3 adet A4 bulundu

Mardin’in Savur ilçesinde 5 PKK’lı teröristin öldürüldüğü, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği operasyonda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 8 ton amonyum nitrat ve A4 tipi patlayıcı ele geçirildi.Savur ilçesine...

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2016 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2016 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Savur ilçesinde 5 PKK’lı teröristin öldürüldüğü, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği operasyonda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 8 ton amonyum nitrat ve A4 tipi patlayıcı ele geçirildi.
Savur ilçesine bağlı Bağyaka köyünde bugün sabah saatlerinde bir grup PKK’lı teröristin tespit edilmesi üzerine operasyon başlatan güvenlik güçleri, 5 teröristi etkisiz hale getirmişti. Operasyonu sürdüren güvenlik güçleri, bölgedeki arama tarama faaliyetleri sırasında, saat 14.00 sıralarında, yaklaşık 8 ton ağırlığında 16 çuval amonyum nitrat, 5 dolu benzin bidonu, A4 tipi patlayıcı, pil blokları, kablo ve 1 adet düzenek buldu. Bulunan malzemeler, kontrollü bir şekilde imha edildi.
Bölgedeki operasyonda, etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte, 2 adet Kaleşnikof, 1 adet M-16, 1 adet Kanas, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet Bixi, 1 adet gündüz dürbünü, 1 adet el telsizi, 4 adet el bombası ile çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.