Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sarıyer’de kaybolan genç kızın son görüntüleri kamerada

Sarıyer’de 2 gün önce yaşadığı evin yakınındaki alışveriş merkezine yemek yemeye gidiyorum diyerek evden çıkan ve telefonun sinyalleri dışından kendisinden haber alınamayan 14 yaşındaki Emel Özsoy’un, 27 yaşındaki bir adamla plaj...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sarıyer’de 2 gün önce yaşadığı evin yakınındaki alışveriş merkezine yemek yemeye gidiyorum diyerek evden çıkan ve telefonun sinyalleri dışından kendisinden haber alınamayan 14 yaşındaki Emel Özsoy’un, 27 yaşındaki bir adamla plaj kabinine girdiği son görüntüleri ortaya çıktı. Genç kızın babası Özsoy, eşinin ve kendisinin perişan halde olduğunu söyleyerek, “Ne olursa olsun evine geri dönsün” dedi.
Sarıyer Pınar Mahallesi’nde yaşayan 14 yaşındaki Emel Özsoy, önceden tanıştığı öğrenilen 27 yaşındaki bir adamla, Rumeli Kavağı’ndan plaja gitti. Plajdan döndükten sonra genç kıza, babası İsmail Özsoy, tek başına gittiği için kızdı. Olayın ardından baba Özsoy iş için İstanbul’dan Ayvalık’a gitti. Babasının gitmesinin ardından tavırlarının değiştiği öğrenilen genç kız, annesine hakaret etti. Annesinin karşılık vermesi üzerine genç kız, alışveriş merkezine yemek yemeye gidiyorum diyerek evden çıktı. Genç kızın evden ayrıldıktan uzun süre gelmemesi üzerine anne durumu eşine anlattı. Kızının eve dönmediği haberinin alan baba Özsoy, İstanbul’a gelerek polise kayıp ihbarında bulundu.
Dedektif gibi kızının izini sürdü
Evden ayrılmasının ardından 2 gündür kendisinden haber alınmayan genç kızın babası İsmail Özsoy, kızını bulabilmek için dedektif gibi izini sürdü. Polise yaptığı başvuruyla işin peşini bırakmayan baba, kızının gittiği plajdaki güvenlik kamera görüntülerini buldu. Babanın bulduğu görüntüleri polis ile paylaşmasının ardından ekipler, genç kızın alışveriş merkezinden çıkarak bir otomobile bindiğini belirledi. Ardından genç kızın plaja gittiği şahsı tespit eden polis, 27 yaşındaki şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıs devam eden sorgusunda, genç kızın kendisinden 20 lira para istediğini, aralarında herhangi bir ilişki olmadığını ve sadece 2 kez görüştüklerini söylediği öğrenildi. Öte yandan, genç kızın ailesiyle arasında herhangi bir problem olmadığı ve kendi halinde biri olduğu belirtildi. Yanında olan cep telefonunu zaman zaman kapatıp açan genç kızın, telefon sinyallerinden son olarak Avcılar’da olduğu tespit edildi.
“Mesaj çekip eve dönmesi için yalvarıyorum”
Bugün kızının güvenlik kamera görüntülerine ulaştığını belirten baba İsmail Özsoy, “Biriyle plajda ortak aynı kabini kullanıyor. O görüntüyü bularak polisi aradım. Tabii suçlu mudur, çocuğumu kaçıran mıdır bilmiyoruz. Görüntülerin olduğu gün kızım çocuktan 20 lira para istemiş. Adam da ona para vermiş. Şu anda ifadesi alınıyor. Sadece yardımcı olmuş, 2’inci kez plaja gitmiş. Kızımın herhangi bir sıkıntısı yoktu. Kaybolduktan sonra Şişli Mecidiyeköy’e oradan Yenibosna’ya geçmiş, şu anda da Avcılar tarafındaymış. Telefonu açıp kapatıyor, gece açıktı şuanda kapalı. Aramalarıma cevap vermiyor, mesaj çekip yalvarıyorum. ‘Kızım çık ne olur, seni alayım. Hiçbir zarar vermeyeceğim sana, seni bulmak istiyorum’ diye mesaj atıyorum ancak kimseye cevap vermiyor. Belki bin tane mesaj yazdım. Hemen telefonu kapatıyor, kız kardeşinin ve ablasının telefon numaralarını engellemiş” dedi.
Plaja yalnız gittiği için saçını hafifçe çektiğini ifade eden baba Özsoy, “Sosyal medya hesaplarını kapatmış. Evin yanında park var, oraya zorla çıkartıyorduk, çıkmıyordu içine kapanık bir çocuktu. Sadece cep telefonu vardı ve oyun oynuyordu. Son zamanlarda annesine karşı gelme tavırları başlamış. Daha sonra benim bir arkadaşım var o beni koruyor. Ben denize gidince babamın kızmasına gerek yok, beni orada koruyor demiş. Ortada sadece bu çocuk var. Gelsin, ben perişanım, annesi de perişan, annesi çok kötü, ağzı ve burnu şiş içerisinde, kafasını duvarlara vuruyor. Ne olursa olsun evine gelsin” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, baba Özsoy bugün İstinye Polis Merkezi’ne gelerek konuyla ilgili ifade verdi. Emel Özsoy’un ise 27 yaşındaki arkadaşıyla Rumeli Kavağı’ndaki bir plajın kabinine girdiği görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, saçlarını sarıya boyattığı görülen genç kız, arkadaşıyla birlikte kabinden çıkarak dışarıya doğru yürüdükten bir süre sonra geri dönüyor.
Polis genç kızı bulabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.