Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sarayburnu’nda şehit olan askerler için tören düzenlendi

İstanbul’da Sarayburnu açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir botun, kuru yük gemisi ile çarpışmasının ardından alabora sonucu şehit olan askerler için GATA’da tören düzenlendi. Şehit Astsubay Yavuz Gökhan Şahin’in...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da Sarayburnu açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir botun, kuru yük gemisi ile çarpışmasının ardından alabora sonucu şehit olan askerler için GATA’da tören düzenlendi. Şehit Astsubay Yavuz Gökhan Şahin’in hamile eşi törene tekerlekli sandalye üzerinde katılırken, şehitler cenaze töreninin ardından defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı.
İstanbul Boğazı’nda Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir bot ile kuru yük gemisinin çarpışması sonucu 3 asker şehit olmuştu. Şehit olan askerler için Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, şehit yakınları ve çok sayıda asker katıldı. Şehit Astsubay Yavuz Gökhan Şahin’in hamile eşi Ebru Şahin ise törene tekerlekli sandalyeyle katıldı. Şehidin eşinin doğumuna bir hafta süre kaldığı öğrenildi.
Şehit aileleri tabutların başında gözyaşı döktü
İstanbul Valisi Vasip Şahin, tören öncesinde bekleme salonuna gelerek şehit ailelerine başsağlığı diledi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarının tören alanına getirildiği sırada duygusal anlar yaşandı. Aileler şehitlerin tabutlarına sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şehitler, okunan duaların ardından tekbirlerle memleketlerine uğurlandı.
Şehit Er Sinan Göktaş’ın cenazesi İzmir’de, şehit Astsubay Yavuz Gökhan Şahin’in cenazesi Çanakkale’de, şehit Üsteğmen Ali Rıza Yücel’in cenazesi ise Karaman’da toprağa verilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.