Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfalı şehit gözyaşlarıyla uğurlandı

İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarından 23 yaşındaki Süleyman Sorkut’un cenazesi, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen törenin ardından asri mezarlıktaki aile kabristanına defnedildi.İstanbul’da...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2016 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarından 23 yaşındaki Süleyman Sorkut’un cenazesi, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen törenin ardından asri mezarlıktaki aile kabristanına defnedildi.
İstanbul’da dün gece gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarından Süleyman Sorkut’un cenazesi, hava yoluyla Diyarbakır’a getirildi. Şehidin Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi’nde ikamet eden ailesi de yetkililer tarafından evinden alınarak havalimanına götürüldü. Saat 13.30 sıralarında havalimanına getirilen cenaze, memleketi Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine getirildi.

Resmi tören düzenlendi
Şehit polis memuru Süleyman Sorkut için saat 14.00’da Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Cenaze törenine Şanlıurfa Vali Vekili Uğur Sezer, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Müftüsü İhsan Açık, il ve ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, emniyet mensupları, askeri yetkililer, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Biri kız, 3’ü erkek olmak üzere 4 çocuklu bir ailenin 3’üncü çocuğu olan şehidin bekar olduğu öğrenildi. Cenazeye katılan baba Cuma Sorkut ve anne Remziye Sorkut şehit evlatlarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı dökerken, Didim Cumhuriyet Savcısı olan ağabeyi Yunus Feryat Sorkut ise cenaze törenine katılarak şehit kardeşini son yolculuğuna uğurladı.
Törenin ardından şehidin cenazesi Abdulkadir Geylani Camii’ne götürüldü. Yoğun bir kalabalığın katıldığı şehidin cenazesi, İl Müftüsü İhsan Açık tarafından kılınan namazın ardından Siverek Asri Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.
Şehit polis memurunun 2016 Temmuzunda göreve başladığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.