Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa’da PKK/pyd Operasyonunda 30 Gözaltı

Şanlıurfa’da PKK ve Suriye uzantısı PYD terör örgütüne yönelik 13 adrese düzenlenen eşzamanlı operasyonda 30 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’da PKK ve Suriye uzantısı PYD terör örgütüne yönelik 13 adrese düzenlenen eşzamanlı operasyonda 30 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Viranşehir, Birecik, Halfeti ve Ceylanpınar ilçelerinde PKK/PYD/KCK bölücü terör örgütüne yönelik önceden belirlenen 13 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Viranşehir ilçesindeki operasyonda, silahlı terör örgütü üyesi olan F.Ş. ve A.T. ile PKK/KCK bölücü terör örgütünün propagandasını yapan N.Ö. ve S.Ö. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. N.Ö ile S.Ö isimli şahısların evlerinde yapılan aramada, 1 adet AK-47 çatal ayaklı kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet G1 piyade tüfeği, 9 adet G1 piyade tüfeği şarjörü, 4 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 110 adet G1 piyade tüfeği fişeği, 82 adet kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 5 adet PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen bayrak ve flama, 6 adet örgütsel doküman ele geçirildi. Birecik ilçesinde düzenlenen operasyonda ise, PKK/KCK bölücü terör örgütü propagandası yapan Ş.K., M.K., M.K., H.Ç., M.Ç. isimli şahıslar gözaltına alınırken bu şahıslarla birlikte bulunan Suriye uyruklu H.H., A.H., M.H., M.H., M.A.H. isimli şahıslar ise kaçarken yakalandı. Halfeti ilçesinde düzenlenen operasyonda ise, PKK/KCK bölücü terör örgütü propagandası yapmak suçlarından H.A., A.C., A.S., Z.G., N.B., ve N.S. isimli şahıslar yakalandı.
Ceylanpınar ilçesinde düzenlenen operasyonda da, PKK/PYD bölücü terör örgütüne üye olmak suçlarından Y.Ü., B.Ç., C.Ç., M.T. isimli şahıslar ile Suriye uyruklu K.H.İ., Ö.N., M.V.H., H.Ş., B.A., İ.K.H. isimli şahıslar yakalandı. Şanlıurfa’nın 4 ayrı ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda toplam 30 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete getirilen şahısların sorgusu sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.