Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa’da destek ödemelerine ilişkin soruşturma başlatıldı

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, 2016 yılında başvuru yapan 25 bin üreticiden 10 bin 829’unun aldığı hububat-baklagil fark ödemesi ile ilgili soruşturma başlattı.Şanlıurfa İl Tarım Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, 2016 yılında başvuru yapan 25 bin üreticiden 10 bin 829’unun aldığı hububat-baklagil fark ödemesi ile ilgili soruşturma başlattı.
Şanlıurfa İl Tarım Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Bitkisel Üretime Destekleme ödemesi yapılanmasına dair tebliğ kapsamında 2015 yılı üretimine ait hububat-baklagil fark ödemesi desteklemesi ile ilgili olarak, 2016 yılı içinde şehirde yaklaşık 25 bin üreticinin destekleme almak için başvuru yaptığı, bu üreticilerden 10 bin 829 üreticiye ödemelerin yapıldığı duyuruldu.
Soruşturma başlatıldı
Açıklamada, ödemelerle ilgili bazı makbuzlar ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, “Ödemesi yapılmayan üreticilerimiz ile ilgili olarak İlçe Tarım Müdürlüklerimize üreticiler tarafından ibraz edilen müstahsil makbuzları ile ilgili bazı firmalara yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütülmektedir. Üreticilerimizin destekleme ödemesinden sonra mağduriyet yaşamamaları önem arz etmektedir. Bu nedenle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderilmesi gereken icmallerin, soruşturması yürütülen bazı firmaların dışındaki üreticilere ait ödemeye uygun olan icmallerin olması gerekmektedir. Bu kapsamda soruşturma ve incelemesi yürütülen firmalardan belge ibraz eden üreticilerimizin ödemeleri, soruşturmanın sonucuna göre değerlendirilecektir” ifadeleri kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.