Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa’da Ambulans Şoförü Darp Edildi

Şanlıurfa’da bir ambulans şoförünün, bir güvenlik görevlisinin yönlendirmesiyle hasta yakınları tarafından darp edildiği ileri sürüldü.Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde belediyeye ait Aquapark Sosyal Tesisi’nde düşme vakası...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’da bir ambulans şoförünün, bir güvenlik görevlisinin yönlendirmesiyle hasta yakınları tarafından darp edildiği ileri sürüldü.
Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde belediyeye ait Aquapark Sosyal Tesisi’nde düşme vakası üzerine olay yerine ambulans sevk edildi. Olay yerine intikal eden sağlık görevlilerine, tesisteki güvenlik görevlisi H.P.’nin yönlendirmesiyle hasta yakınları tepki gösterdi. Olayda ambulans şoförü M.P. darp edildi.
Olayla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, yaşananları şöyle anlattı:
“09.08.2015 tarihinde saat 14.44’te 112 Komuta Kontrol Merkezimizi arayan bir şahsın, Şanlıurfa Karaköprü Belediyesi Aquapark Sosyal Tesisi yüzme havuzunda düşme vakası olduğunu bildirmesi üzerine olay yerine yönlendirilen 8 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ekibimiz, saat 14.51’de olay yerinde bulunan yaralı 17 yaşındaki erkek hastaya gerekli müdahaleleri yapmaya başlamıştır. Ekip hastaya müdahale ederken, ekip sürücüsü ambulansa geri dönüp boyunluk ve sırt tahtasını getirmeye yöneldikten sonra olay yerinde çalışan güvenlik görevlisi H.P. isimli şahıs müdahale eden diğer ekip görevlilerimize, ‘neden hastanın hemen götürülmediğini’ sorarak, tepki göstermeye başlamış. Ekip personellerimiz, ‘hastanın boyunluk takılmadan ve hareket etmeyecek şekilde sedyeye alınmadan taşınması durumunda hastanın bundan zarar görebileceğini hatta bundan sonraki hayatını tekerlekli sandalyeye mahkum olarak geçirebileceğini’ anlatırken, güvenlik görevlisi H.P. ve güvenlik görevlisinin yanlış yönlendirmesiyle galeyana gelen birkaç şahıs, hayat kurtarmaktan başka bir amacı olmayan ekip personelimizden M.P.’yi darp etmiştir.”
Müdür Duran, yaşanan olaya rağmen darp edilen sağlık ekibinin hastayı olay yerinden alarak, saat 15.10’da olay yerine en yakın hastane olan M. Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne ulaştırdığını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.