Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa’da 29 HDP ve DBP’li gözaltına alındı

Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde HDP ve DBP yöneticileri ile üyelerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde HDP ve DBP yöneticileri ile üyelerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla HDP ve DBP yöneticileriyle üyelerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Şanlıurfa merkez, Hilvan, Suruç, Siverek, Viranşehir, Birecik ve Ceylanpınar ilçelerinde düzenlenen operasyonda aralarında ilçe eş başkanları, belediye çalışanları ile belediye meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin de bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa merkezde Mahmut P., Abdulkadir İ., Zozan K., Hüseyin T., İbrahim K., Ahmet İ., Celal B. gözaltına alınırken, Hilvan’da DBP eski eş başkanları Mehmet Ali S. ve Emel T. ile Suruç’ta Fevzi S., DBP Suruç İlçe yöneticisi Hamit B., Suruç Belediye çalışanı Serkan B., İsmail Ş. ve İbrahim Y. gözaltına alındı. Siverek’te düzenlenen operasyonda HDP ilçe yöneticisi Sait K., DBP Belediye meclis üyeleri Ali S., Akıl G., Salih K., Ramazan K., Sefer K. ile Muzaffer A. gözaltına alınırken, Viranşehir ilçesinde ise İbrahim Ö., Nezir Ö., Şeyhmus İ., Selim V. ve Münir Ö. gözaltına alındı. Ceylanpınar’da ise eski belediye meclis üyesi Cüneyt T., Kays I. ile Bari M. gözaltına alındı. Birecik‘te ise DBP ilçe eş başkanı Yusuf Y.’nin evine operasyon düzenlendiği fakat zanlının evde olmadığı için gözaltına alınamadığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.