Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa’da 2 canlı bomba yakalandı

Şanlıurfa’da eylem hazırlığında olan 2 DEAŞ terör örgütü üyesi canlı bomba, cephaneliği andıran çok sayıda patlayıcı madde, canlı bomba yeleği, top mermisi ve bomba düzeneğiyle birlikte yakalandı.Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’da...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’da 2 canlı bomba yakalandı
Şanlıurfa’da eylem hazırlığında olan 2 DEAŞ terör örgütü üyesi canlı bomba, cephaneliği andıran çok sayıda patlayıcı madde, canlı bomba yeleği, top mermisi ve bomba düzeneğiyle birlikte yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’da eylem hazırlığında olan 2 DEAŞ terör örgütü üyesi, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Yakalanan teröristlerin kaldığı evde yapılan aramada adeta bir cephanelik ortaya çıktı. Eylem hazırlığında oldukları öğrenilen teröristlerin evinde 1 adet canlı bomba yeleği, 12 adet infilaklı, fitil irtibatlı ve parça etkili patlayıcı madde, 1 adet açma-kapama anahtar sistemi, 2 adet elektrikli kapsülle çevrilmiş normal kapsül, 2 adet el bombası fünye grubu, 1 adet bant sarılı infilaklı fitil, 1 adet 107’lik top mermisi gövdesi, 1 adet top mermisi başlığı, 1 adet top mermisi tapası, 17 adet el bombası fünyesi, 97 adet elektrikliye dönüştürülmüş normal kapsül, 1 adet el yapımı bomba, 2 adet pil, 1 adet alıcı devre, 24 kilo TNT tipi patlayıcı, 13 adet basma tip anahtar sistemi ve 200 metre infilaklı fitil ele geçirildi. Teröristler, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.