Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun’da Suruç Eyleminde Gerginlik

Samsun’da Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri Suruç’ta ölenler için düzenledikleri eylemde, ellerinde Türk bayrağı olan vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde hayatını kaybeden gençler için Emek ve Demokrasi...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2015 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2015 21:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’da Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri Suruç’ta ölenler için düzenledikleri eylemde, ellerinde Türk bayrağı olan vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde hayatını kaybeden gençler için Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri yürüyüş yaparak oturma eyleminde bulundular. Öğretmenevi önünden başlayan yürüyüş sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinde bir banka önünde oturma eylemi ve basın açıklamasıyla son buldu. Yürüyüş yapan gruba ellerinde Türk bayrakları olan vatandaşlar tepki gösterdi. Kısa süren gerginliğin ardından polisin müdahalesiyle karşıt görüşlü iki taraf da sakinleştirildi. Daha sonra yürüyüşe devam eden grup üyeleri İstiklal Caddesi üzerinde bir banka önünde grup adına Yıldırım Bayezit basın açıklaması okudu. Bayezit konuşmasında, "Kobani’nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere birçok ilden Suruç ilçesine giden SGDF’li 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi’nde kelimelerle ifade edilemeyecek kadar alçakça bir saldırı sonucu meydana gelen patlamada 32 sosyalist genç yaşamını yitirdi" dedi.
Oturma eyleminde Suruç’tan Kobani’ye gönderilecek ve temsilen sergilenen oyuncaklarla iki çocuk oynadı.
Yürüyüş ve eylem yapan gruba karşılık Türk bayrağı açan grup, polisle kısa süreli bir gerginlik yaşadı. Daha sonra elinde Türk bayrağı olan grup İstiklal Marşı’nı okuyarak sessizce dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.