Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun’da Şehitler İçin Anma Töreni

PKK terör örgütü tarafından şehit edilen 3 asker ve 1 başsavcı için, şehit edilişlerinin yıl dönümünde Samsun’daki şehitlikte tören düzenlendi.Samsun’da şehit Jandarma Er Selman Özay, şehit Piyade Teğmen Ahmet Altunoğlu, şehit...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PKK terör örgütü tarafından şehit edilen 3 asker ve 1 başsavcı için, şehit edilişlerinin yıl dönümünde Samsun’daki şehitlikte tören düzenlendi.
Samsun’da şehit Jandarma Er Selman Özay, şehit Piyade Teğmen Ahmet Altunoğlu, şehit Piyade Onbaşı Fikret Özer ve şehit Başsavcı Murat Uzun için şehit edilişlerinin yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Samsun Garnizon Şehitliği’nde yan yana bulunan Jandarma Er Selman Özay ve Piyade Teğmen Ahmet Altunoğlu’nun mezarı başında düzenlenen törene, Şehit Teğmen Ahmet Altunoğlu’nun babası Mehmet Altunoğlu ve şehit annesi Ayşe Altunoğlu ve şehit annesi Kadriye Özay, şehit Fikret Özer’in babası Celal Özer ve şehit annesi Nevriye Özer, şehit Başsavcı Murat Uzun’un babası Hamit Uzun, şehit Uzman Çavuş Murat Güler’in eşi Asuman Güler, şehit yakınları, Garnizon Komutanlığı temsilcileri, İl Jandarma Komutanlığı temsilcileri, Şehit Ahmet Altunoğlu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve müdürü ile Şehit Selman Özay İlkokulu öğrencileri, müdürü ve öğretmenleri katıldı. Şehit Ahmet Altunoğlu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiler.
Duaların ardından Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Dr. Kurmay Albay İbrahim Yıldırım yaptığı konuşmada, "Bugün burada bulunan değerli öğrenciler, burada yatan şehit kardeşlerimiz sizlere hür ve güçlü vatan bırakmak için en kutsal varlıkları olan canlarını feda ettiler. Onlar ölü değil diri olduklarına göre, sizleri görüyor, başarı ve çalışmalarınızla övünüyor, aksi olursa üzülüyorlardır. Bu yüzden sizlerin sorumluluğu çok büyük. Bu sorumluluğun gereği olarak çok çalışmalı ve ülkemizi Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetlerin üstüne çıkarmalısınız" dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yitimler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Necati Yılmaz, "Bugün ne söylesek az. Ne anlatsak az. O insanlar 2 değer arasında kaldılar. Canları ve vatanları uğruna. Vatanlarını canlarından daha çok sevdiler ve vatanlarına canlarını feda ettiler. Biz aziz şehitlerimizi ne kadar minnet etsek, ne kadar ansak azdır. Onlar bizlere bugün hür ve özgür yaşayabileceğimiz bir ülke hediye ettiler. Sevgili öğrenciler, bugün okullarda güzel dersler görebiliyorsanız, bugün ülkemizin sınır boylarında Mehmetçikler sebebiyledir. Sizlere tek nasihatim ülkenin geleceği için çok çalışın. Artık savaşlar masa üzerinde oluyor. Artık teknoloji konuşuyor. Sizler bu ülkenin geleceği için gece gündüz çalışın" diye konuştu.
Şehit babası Rahim Özay ise yaptığı konuşmada, "Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kafkaslar’da, Sarıkamış’ta şehitler verdiysek, bu ülke için bu vatan için Güneydoğu’da şehit vermeye hazırız. Bu ülkeye böldürtmeyeceğiz. Asla ve asla bu ülkeyi bölemeyecek. Bu böyle biline" şeklinde konuştu.
Törenin ardından öğrenciler şehitlerin kabrine çiçek bıraktılar.
Öte yandan, 4 Mayıs akşamı akşam ile yatsı namazı arası Gürbüz Camisi’nde şehitler izin İsmail Çoşar Hocanı’nın da katılımıyla mevlit okutulacağı belirtilerek, tüm Samsunlular mevlide davet edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.