Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun’da ByLock’tan 1 üniversite öğrencisi tutuklandı

İstanbul'da Üniversite Öğrencisi Olan Y.e.t. (19) Samsun'da Bylock'tan Tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’da ByLock’tan 1 üniversite öğrencisi tutuklandı
Samsun’da ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 4 kişiden 1’i tutuklanırken, 3 kişi ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen Cumartesi sabahı Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik soruşturma kapsamında ByLock kullandıkları iddia edilen özel güvenlik görevlerine yönelik operasyon düzenlemişti. Olayla ilgili İlkadım, Canik, Atakum ve Tekkeköy ilçelerindeki kamu kurumlarında, hastanelerde ve alışveriş merkezlerinde güvenlik görevlisi olarak çalışan güvenlik müdürü İ.S. (52), güvenlik görevlileri Y.B. (28), H.T. (34), İ.K. (27) ve M.Ö.(28), örgütün haberleşme sistemi olan ByLock kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Hastanede görevli H.T. ile bir otelde görevli güvenlik görevlisi M.Ö., ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakılmıştı. Olayla ilgili İstanbul’da üniversite öğrencisi olan Y.E.T. (19) de gözaltına alındı.
TEM Şube Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan 4 kişi bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren üniversite öğrencisi Y.E.T., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, 3 kişi ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.