Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Samsun’da 12 savcı, 6 idare mahkemesi hakimi ve 7 adli yargı hakimi olmak üzere 25 kişinin tutuklandığını, 16 hakim ve savcının yurt dışı çıkma yasağı verilmek suretiyle adli kontrol altına alındığını...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Samsun’da 12 savcı, 6 idare mahkemesi hakimi ve 7 adli yargı hakimi olmak üzere 25 kişinin tutuklandığını, 16 hakim ve savcının yurt dışı çıkma yasağı verilmek suretiyle adli kontrol altına alındığını açıkladı.
Türkiye’de yapılan darbe girişimi sonrasında hakim ve cumhuriyet savcılarına açılan davalarla ilgili olarak Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, “Türkiye genelinde hükümeti devirmeye ve anayasal düzeni cebren ilgaya teşebbüs etmek suçunu işleyen Silahlı Fethullahçı Terör Örgütlenmesine mensup hakim ve cumhuriyet savcılarına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmaya bağlantılı olarak Samsun ilinde görev yapan hakim ve cumhuriyet savcıları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca silahlı terör örgütü üyesi olma suçundan yürütülmekte olan soruşturmada 43 hakim ve cumhuriyet savcısı hakkında gözaltı, arama ve yakalama kararı talep edilmiş, Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı doğrultusunda tespit edilen kişilerin adreslerinde gözaltı ve arama faaliyetleri yürütülmüştür. Yapılan çalışmalar sonucunda 39 hakim ve cumhuriyet savcısı gözaltına alınmış olup, belirlenen adreslerinde bulunamayan ve halen firar olan 4 hakim ve cumhuriyet savcısı hakkında yakalama kararı devam etmektedir. Samsun dışında yürütülen soruşturmalar kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan 2 hakim Samsun ilinde yakalanarak gözaltına alınmış, Başsavcılığımızca gözaltına alınan 39 hakim ve savcı ile birlikte toplam 41 hakim ve savcı tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevkleri gerçekleştirilmiştir. Sulh Ceza Hakimliği’nce alınan sorguları akabinde 12 savcı, 6 idare mahkemesi hakimi ve 7 adli yargı hakimi olmak üzere 25 kişi tutuklanmış, 16 hakim ve savcı yurt dışı çıkma yasağı verilmek suretiyle adli kontrol altına alınmıştır” denildi.
Garnizon Komutanı tutuklandı
Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken’in tutuklandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yine hükümeti devirmeye ve anayasal düzeni cebren ilgaya teşebbüs etmek suçu kapsamında, Silahlı Fethullahçı Terör Örgütü’nün organize ettiği darbe kalkışmasının komuta kademesini elinde bulunduran terör başlarının illegal şekilde atadıkları sözde sıkıyönetim komutanı Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken hakkında TCK’nın 309, 311, 312, 314/2, 3713 S.K. 5. maddelerine istinaden tutuklanması, talebi ile mahkemeye sevk edilmiş, Sulh Ceza Hakimliği’nce Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken tutuklanmıştır. Soruşturmalar titizlikle yürütülmektedir. Meydana gelen olaylara sebebiyet veren diğer suçlular da en kısa sürede yakalanarak haklarında gerekli yasal işlemler ivedilikle yapılacaktır. Cumhuriyet Başsavcılığımız, devletimize, meşru hükümete, halkımıza yönelik bu kalkışmaya teşebbüs edenlere, onlara destek verenlere karşı kanunlar dairesinde üzerine düşeni büyük bir özveriyle yerine getirmektedir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.