Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saldırı öncesi bu şifreyi kullandılar: 'Buğdayları döküyorum'

Teröristlerce şehit edilen Uzman Çavuş Ünal'ın failleri oldukları belirlenen 3 kişi tutuklandı. Şüphelilerin saldırı öncesinde ve sonrasında yaptıkları telefon görüşmelerinde şifreli konuştukları da tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Saldırı öncesi bu şifreyi kullandılar: 'Buğdayları döküyorum'
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, terör örgütü PKK  mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Erdem Ünal'ın  failleri oldukları belirtilen 3 kişi tutuklandı. Şüphelilerden 2'sinin PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları, saldırı  öncesinde ve sonrasında yaptıkları telefon görüşmelerinde "Buğdayları döküyorum"  ve "Buğdayları topladım" diyerek şifreli konuştukları belirlendi
Alınan bilgiye göre, ilçede 29 Haziran günü teröristlerce  gerçekleştirilen silahlı saldırıda şehit olan Ünal'ın failleri oldukları  bildirilen Y.B, Ö.Ş. ve S.B, saldırının ardından ilçe merkezinde çalıntı bir araç  içinde yakalandı. 2'si PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu öğrenilen  şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Zanlıların üzerinden 2 hafta önce Bismil'de tespit edilerek imha  edilen el yapımı patlayıcının yerinin krokisi ve içinde çeşitli miktarlarda para  bulunan 42 adet zarf ele geçirildi. Paraların toplumsal olaylara katılmaları için  ilçedeki gençlere dağıtıldığı bildirildi.
Ayrıca, şüphelilerin kendi aralarında saldırı öncesi "buğdayları  döküyorum", saldırı sonrasında ise "buğdayları topladım" diyerek şifreli  konuştukları da belirlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.