Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Salak Milyoner Filmi Gerçek Oldu

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Salak Milyoner filmi gerçek oldu. Hazine arayan 5 arkadaş, bir evin odasından 8 metre derinliğinde 16 metre uzunluğunda tünel kazdı. 5 kafadar hazineyi bulamadan polise yakalandı.Viranşehir Emniyet Müdürlüğü...

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2015 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2015 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Salak Milyoner filmi gerçek oldu. Hazine arayan 5 arkadaş, bir evin odasından 8 metre derinliğinde 16 metre uzunluğunda tünel kazdı. 5 kafadar hazineyi bulamadan polise yakalandı.
Viranşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine Yeni Mahalle 734. Sokak’ta bulunan bir eve baskın düzenledi. Operasyonda evin bir odasında 2 metre çapında yaklaşık 8 metre derinliğinde bir kuyu bulundu. Kuyunun ardından ise yine 2 metre çapında 8 metre uzunluğunda iki ayrı tünel tespit eden ekipler, bu iki tünelin devamında yaklaşık 8 metre uzunluğunda 2 ayrı daha tünel daha belirledi. Evde yapılan aramada ise kazıda kullanılan 2 adet kırıcı, 3 adet kırıcı ucu ile kazma ve kürek ele geçiren ekipler; T.K., Ş.B., A.C., A.İ.K. ve H.Ç. isimli şahısları gözaltına aldı. Yapılan aramada 9.62 gram esrar maddesi de ele geçirildiği belirtilirken, şahısların daha önce belirledikleri noktalarda tarihi eser ve hazinelere ulaşmak için tünelleri kazdığı, gitmek istedikleri noktaları tutturamayınca ise farklı tünel ve kolları kazmaya devam ettikleri öğrenildi. Şahısların yaklaşık 1 haftadır kazı çalışmalarını yürüttükleri öğrenildi.
Gözaltına alınan 5 arkadaş yapılan adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.
SALAK MİLYONER FİLMİ
Öte yandan Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Münir Özkul, Adile Naşit ve Halit Akçatepe gibi Türk sinemasının ünlü isimlerinin oynadığı Salak Milyoner filminde ise köylerinden İstanbul’a giden 4 kardeşin define araması konu ediliyordu. Kazı çalışmalarında İstanbul’un altını üstüne getiren uyanık kardeşler son olarak ise babalarının miras bıraktığı haritayı teslim ettiği, Münir Özkul’un oynadığı Mehmet Çavuş’un evini kazmaya karar vermişti. Evde tünel açarak gece gündüz kazan kardeşler, buldukları bakır kabı hazine zannederek alması ile evin temelleri sarsılmış ve üstlerine yıkılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.