Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakarya’daki yasadışı dinleme davasına devam edildi

Sakarya’da yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili açılan davanın 2. duruşması gerçekleşti. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki evrakların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Sakarya’da yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili açılan davanın 2. duruşması gerçekleşti. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki evrakların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Sakarya’da yasa dışı dinleme yapıldığı iddialarıyla ilgili “Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek” suçlarından, aralarında eski Sakarya İl Emniyet Müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay’ın da bulunduğu 10 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi. Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi görülen davaya tutuklu sanıklar polis memurları Erkan Ö., Ahmet Y., Mehmet D., Zakir T., ile tutuksuz yargılanan Mustafa Işık ve Gökhan Ağpınar ile müşteki olan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve taraf avukatları katıldı.

Öztürk: “Kim hangi amaçla dinledi ise ondan şikayetçiyim”

Yasadışı dinleme davasına müşteki olarak katılan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Ben 2004 yılından bu yana merkez ilçe olan Erenler Belediye Başkanı olarak görev yapıyorum. Bende dinleme işlemine tabi tutulduğumu basında yer alan bilgilerden öğrendim. Aynı sanıklar hakkında mahkemenizdeki dava ile birleştirilen Sakarya 3. Ağır Ceza mahkemesinde açılmış bulunan kamu davasında şikayetçi olarak adım yer aldı. Kim hangi amaçla dinledi ise ondan şikayetçiyim” dedi.

“ByLock programı kullanmadım”

Yasadışı dinleme davasında tutuklı sanık Zakir T., FETÖ’nün gizli haberleşme programı olan Bylock kullanmadığını iddia ederek, “Bylock programı kullanmadım. Gözaltına alındığım gün telefonum ve iki adet tabletim zapt edildi. Ben 2016 yılı mart ayında gözaltına alındım ve tutuklandım. Bugüne kadar bana bu programla ilgili hiçbir soru yöneltilmedi. Ancak 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra benim bu programın kullanıcısı olduğum iddia edilmeye başlanmıştır. Kaldı ki ben bu programın kullanıcısı olmadığımı açıkça beyan ediyorum” diye konuştu.

“Binlerce meslektaşına ihanet etmiştir”

Yasadışı dinleme davasında tutuklı sanık Ahmet Y. ise verdiği ifade de, “İsim bildirmeyeceğim ancak cezaevindeyken elime bir iddianame geçmiştir. Buna göre ismini vermeyeceğim şahıs 2005 yılında bu örgüte yani FETÖ/PDY’ye katılmıştı. Bu örgüte Çevik Kuvvet ağabeyi olmuştur. Himmet ve kurban parası toplamak gibi faaliyetlerde bulunmuştur. 2014 yılı itibariyle banka hesap hareketleri mevcuttur. Sohbet imamlığı yapmıştır. Bunun TCK’daki karşılığı örgüt propagandası olarak iddianamede değerlendirilmiştir. Örgüte maddi yardımda bulunduğu anlaşılmış örgüte eleman kazandırdığı tespit edilmiştir. En önemlisi 2011 yılında komiser yardımcılığı sınav soruları kendisine verilmiş olup bizzat bu şahsın beyanları ile tespitler yapılmıştır. Benim tabirim ile o davanın sanığı binlerce meslektaşına kendi ikrarındaki bu faaliyetleri ile ihanet etmiştir. 15 Temmuz’dan sonra yakalanıp gözaltına alınmış bu yukarıda anlattığım itirafı yapmıştır” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki evrakların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.