Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakarya polisinden ’change oto’ operasyonu: 2 tutuklama

AYNI MARKA, MODEL VE RENKTE OLAN ARAÇLARI ÇALDIKTAN SONRA ARAÇLARIN MOTOR İLE ŞASİ NUMARALARINI DEĞİŞTİREREK VATANDAŞLARA SATAN GRUBA YÖNELİK SAKARYA POLİSİ TARAFINDAN OPERASYON DÜZENLENDİ. 8 FARKLI İLDE BULUNAN 8 ARACIN ELE GEÇİRİLDİĞİ OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN 2 ŞAHIS TUTUKLANDI.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2020 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sakarya polisinden ’change oto’ operasyonu: 2 tutuklama

Aynı marka, model ve renkte olan araçları çaldıktan sonra araçların motor ile şasi numaralarını değiştirerek vatandaşlara satan gruba yönelik Sakarya polisi tarafından operasyon düzenlendi. 8 farklı ilde bulunan 8 aracın ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 2 şahıs tutuklandı.

Kaza yapan veya çeşitli nedenlerden dolayı perte ayrılacak derecede hasarlı hale gelen araçları satın alıp, Sakarya ile diğer illerden aynı marka, model ve renkte olan araçları çaldıktan sonra motor ve şasi numaralarını change adı verilen yöntemle değiştirerek vatandaşlara satıldığı bilgisini alan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü inceleme başlattı. Harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri, başlattıkları tahkikatla A.H. (41) ve S.Ç. (23) isimli şüphelileri takibe aldı. Uzun süren çalışmalar sonucu, çalındıktan sonra change yapılarak piyasaya sürülen 8 adet aracın izine ulaşan ekipler, 8 farklı ilde gerçekleştirdikleri operasyonlarda araçları ele geçirdi.

Şüphelilerin Sakarya’da ki adreslerine yapılan baskında ise A.H. ve S.Ç. yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda araç plakaları ile dokümanlar ele geçirildi. Çalınan 8 araç sahiplerine teslim edilirken, olayla alakalı yakalanan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.