Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahte Savcıya Para Kaptırdı, 6 Aydır Almaya Uğraşıyor

Mersin’in Mut ilçesinde berberlik yapan Emin Demir, telefonda kendisini ‘savcı’ olarak tanıtan dolandırıcının hesabına ikinci kez yatırdığı ancak bloke koydurduğu 3 bin 500 lira parayı 6 aydır alamıyor.Alınan bilgiye göre, Emin Demir’i...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’in Mut ilçesinde berberlik yapan Emin Demir, telefonda kendisini ‘savcı’ olarak tanıtan dolandırıcının hesabına ikinci kez yatırdığı ancak bloke koydurduğu 3 bin 500 lira parayı 6 aydır alamıyor.
Alınan bilgiye göre, Emin Demir’i (38) cep telefonundan arayıp kendisini ’savcı’ olarak tanıtan kişi, kimlik bilgileri ve banka hesaplarının terör örgütünün eline geçtiğini söyleyerek para istedi. Emin Demir, telefondaki kişinin istediği 7 bin liranın 3 bin 500 lirasını banka hesabından çekip PTT şubesine gitti. Kendisine verilen isim ve hesap numarasına yatırdı. Geri kalan 3 bin 500 lirayı ise temin ettikten sonra eşi Huriye Demir ile birlikte tekrar PTT şubesine gitti. Demir, bir anda şüphelenerek eşine işaret edip polisi aramasını söyledi. Eşi polisi arayıp haber verdi. Polis ekipleri, PTT şubesinde dolandırıcıyla konuşmaya devam eden ve 3 bin 500 lira parayı daha dolandırıcının hesabına yatıran Emin Demir’i uyardı. Polisin uyarısıyla yatırdığı paraya bloke koyan Emin Demir, parasını dolandırıcıya kaptırmaktan kurtuldu.
İlk yatırdığı parayı dolandırıcıya kaptırdığını, ikinci yatırdığı paranın bloke koyduğu için PTT’de bulunduğunu söyleyen Demir, “PTT yetkilileri paranın bana ödenebilmesi için savcılıktan talimat yazısı istedi. Savcılığa başvurduk. Aradan 6 ay geçmesine rağmen hala yazı gönderilmedi. Postane savcılıktan ödeme yapılsın yazısı istiyor savcılık ise soruşturmanın bitmediğini söylüyor. İki arada kaldım. Aradan 6 ay geçmesine rağmen zanlı da suçüstü yakalandığı halde nasıl bitmez bir soruşturma” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.