Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahte Polis Bu Kez De Engelli Vatandaşı Dolandırdı

Adana’da doğuştan bedensel engelli bir kişi, kendisini telefonla arayan ve polis olarak tanıtan dolandırıcılara engelli maaşıyla biriktirdiği 4 bin 200 lirayı kaptırdı.Edinilen bilgiye göre, Yüreğir ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da doğuştan bedensel engelli bir kişi, kendisini telefonla arayan ve polis olarak tanıtan dolandırıcılara engelli maaşıyla biriktirdiği 4 bin 200 lirayı kaptırdı.
Edinilen bilgiye göre, Yüreğir ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana gelen olayda, doğuştan bedensel engelli olan 48 yaşındaki Egemen Keskingöz’ün dün öğleden sonra telefonu çaldı. Keskingöz telefonu açınca karşıdaki kişi polis olduğunu söyleyerek Diyarbakır’da ölen bir teröristin üzerinden Egemen Keskingöz isimli bir kimlik çıktığını, ayrıca bu isme ait bazı da belgeler olduğunu söyleyerek, "Bu terörist sizin kimliğinizi ve belgelerinizi kullanmış. Biz sizin terörist olmadığınızı biliyoruz ancak sizin kimliğiniz ve belgelerinizi kullanarak işlem yapması suç olduğundan biz gizli bir operasyon yürütüyoruz. Eğer bu operasyon yapılmaz ise size PKK’ya yardım ve yataklıktan işlem yapılacak. Bizim bu operasyonu yürütüp sizin suçsuz olduğunuzu ortaya çıkarmak için bize para vermeniz gerekiyor. Paranız devlet güvencesinde operasyondan sonra size tekrar geri verilecek. Aksi takdirde operasyon yapamazsak siz cezaevine gireceksiniz" dedi.
Bunun üzerine korkuya kapılan Keskingöz, 3 aydan 3 aya aldığı 900 lira engelli maaşı ile bankada biriktirdiği 4 bin 200 lirayı çekmek için akülü aracına binerek bankaya gitti. Bu arada da sahte polisle telefonda konuşmaya devam etti. Bankadan 4 bin 200 lirayı çeken Keskingöz’ü sahte polis mahallede bulunan bir çöp kutusu yanına yönlendirip, parayı oraya koymasını sağladı. Keskingöz’e parayı koyduktan sonra da hızla uzaklaşmasını operasyonun çok gizli olduğunu söyledi. Keskingöz buna uyarak parayı bırakıp oradan uzaklaştı. Bu arada, Keskingöz’ü izleyen sahte polis ekibinden bir kişi çöp kutusu yanındaki parayı alıp kayıplara karıştı. Keskingöz ile konuşan sahte poliste telefonu kapattı. Keskingöz polisin parayı alıp almadığını öğrenmek için kendini arayan numarayı aradı ancak sahte polis oyalayıp telefonu kapattı. Keskingöz bir süre sonra numarayı tekrar aradı ancak bu kez de numaraya ulaşamadı. Bunun üzerine Keskingöz dolandırıldığını anlayarak polisi aradı. Daha sonra çöp kutusunun yanına gitti ancak para koyduğu yerde yoktu. Keskingöz daha sonra çöp kutusunu gören bir lokantanın güvenlik kamerası olduğunu belirleyerek oraya gitti. Keskingöz, güvenlik kamerası görüntülerinde parayı koyduğu ve dolandırıldığı anı izleyip kahroldu.
Egemen Keskingöz, kendisini bir kişinin arayıp polis olduğunu söyleyerek bir teröristin üzerinden kimlik ve belgelerin çıktığını söyleyince korktuğunu belirterek, "Televizyonlardan bu tür dolandırıcılık haberleri izledim ancak kendim olunca başka oldu. Ben çok korktum ve onların dediklerini yaptım. Ancak başka vatandaşlar dolandırılmasın. Birisi arayıp polis olduğunu söylüyorsa inanmayın hemen 155’i arayıp en yakın polis merkezine gidip başvurun. Beni dolandırdılar başkaları dolandırılmasınlar" diye konuştu.
Polis şimdi güvenlik kamerası tarafından görüntülenen dolandırıcıyı bulmak için çalışma başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.