Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahte Pasaport Operasyonu

İstanbul’da düzenlenen sahte pasaport operasyonunda İran uyruklu 2 şüpheli gözaltına alınırken, operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.Edinilen bilgilere göre, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da düzenlenen sahte pasaport operasyonunda İran uyruklu 2 şüpheli gözaltına alınırken, operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sahte pasaport düzenlenerek satıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında sahte pasaport düzenleyerek satan şüpheliler tespit edilerek takibe alındı.
Polis ekipleri tarafından sürdürülen yaklaşık 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından geçtiğimiz Salı günü Bakırköy Şenlikköy Mahallesi’ndeki şüphelilerin ev ve iş yerlerine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda İran uyruklu A.Z. ve F.B.R. isimli 2 şüpheli gözaltına alınarak, emniyete götürüldü. Adreslerde yapılan aramalarda İsveç, İran, Fransa, Norveç, İngiltere, Irak, Portekiz ve Kanada gibi ülkelere ait toplam 85 pasaport, 27 tane İsveç, Norveç ve Danimarka pasaportunun kimlik bilgilerinin bulunduğu ön sayfa, tarayıcı, dizüstü bilgisayar ve çeşitli kırtasiye malzemeleri ele geçirilirken, operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.
OPERASYON ANI POLİS KAMERASINDA
Ekiplerin, evde yaptığı çalışmalar polis kamerası tarafından kaydedildi. Arama yapılan evin matbaa gibi kullanılması, dikkat çekerken, şüpheliler tarafından hazırlanan pasaportlar da kameraya yansıdı. Sahte pasaport düzenlenmesinde kullanılan malzemelerin yer aldığı görüntülerde, bir valizin içerisinden kullanıma hazır hale getirilen pasaportlar da görülüyor.
GERÇEĞE YAKIN SAHTE PASAPORT YAPTILAR
İran uyruklu şüphelilerin düzenleyerek 15 bin Euro’da satışa çıkardığı sahte pasaportların, gerçek pasaportlarla aynı olması dikkat çekti. Yapılan incelemelerin ardından 60 adet pasaportun kayıp ve çalıntı başvuru yapılmış pasaportlar olduğunu belirlendi. Emniyette işlemeleri tamamlanan İran uyruklu A.Z. ve F.B.R. isimli şüpheliler çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.