Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahte parayla alışveriş yapan dolandırıcı güvenlik kamerasına yakalandı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde esnafa 200 TL sahte para veren dolandırıcı güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi.Edinilen bilgiye göre olay, dün Gebze Sultan Orhan Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde bir dükkanda meydana geldi. İddiaya...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sahte parayla alışveriş yapan dolandırıcı güvenlik kamerasına yakalandı
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde esnafa 200 TL sahte para veren dolandırıcı güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre olay, dün Gebze Sultan Orhan Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde bir dükkanda meydana geldi. İddiaya göre, ismi bilinmeyen bir şahıs Serdar Bulut’un sahibi olduğu hırdavat dükkanına gelerek 25 TL’lik ürün aldı. Aldığı ürünün parasını ödemek için dükkan sahibine 200 TL veren şahıs dükkandan ayrıldı.
“Biraz şüphelenmiştim ama aklımdan dolandırıcılık yapacağı hiç geçmemişti”
Dolandırıldığını anlayan Serdar Bulut olay anını şöyle anlattı:
“Dün saat 4 buçuk civarlarında içeriye bir arkadaş girdi ve menteşe almak istediğini söyledi. Mutfak dolabına göre ne kadar olacağını söylediğinde aslında biraz şüphelenmiştim ama aklımdan dolandırıcılık yapacağı hiç geçmemişti. 25 TL’lik malzeme aldı ve cebinden 200 TL çıkardı. Kasaya baktım bozuk para yoktu. Sonra parayı bozdum. 200 TL’nin sahte olacağı hiç aklımdan geçmemişti.”
Yaklaşık 15-20 dakika geçtikten sonra parayı incelediğinde sahte olduğunu anladığını belirten Bulut, "Parayı elime aldım ve paranın sahte olduğunu anladım, yakınımda ki arkadaşlara sordum. Paranın sahte olduğu anlaşılınca hemen kamera kayıtlarını inceledim ve 155’i aradım. Ardından polisler geldi, kamera kayıtlarını inceledi. Şikayette bulundum. Birçok yeri geziyorlar. Diğer esnaf arkadaşlardan da şikayet geldi. Onlarda dolandırıldı ve onlarda da kamera kayıtları var. Şu an esnaf mağdur durumda. Ne olacak hiçbirimiz bilmiyoruz. Hala dolandırılma ihtimalimiz var çünkü dışarıda geziyorlar” şeklinde konuştu.
Kamera kayıtları üzerine Gebze Emniyeti sahte para dolandırıcısını yakalamak için çalışma başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.