Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahte Özürlü Raporu Düzenleyen Şüpheliler Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Konya’da, 31 kişiye sahte özürlü raporu düzenledikleri iddia edilen 1’i kadın 9 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, sahte özürlü...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’da, 31 kişiye sahte özürlü raporu düzenledikleri iddia edilen 1’i kadın 9 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, sahte özürlü raporu düzenleyerek devleti 550 bin lira zarara uğratan bir şebekeye yönelik dün operasyon düzenlemişti. Operasyonda, örgütün lideri bir devlet hastanesinde çalışan ve temizlik görevlisi olduğu öğrenilen H.İ.’nin de aralarında bulunduğu 1’i kadın 9 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında da aynı hastanede taşeron işçi olarak çalışan sekreter ve güvenlik görevlilerinin de olduğu öne sürüldü. Şebekenin düzenlediği sahte rapor sayesinde, 18 kişinin malulen emekli olduğu, 2 kişinin engelli öğretmen olarak atandığı, 2 kişinin engelli vergi indiriminden yararlandığı, 6 kişinin ise sadece rapor aldığı ve şu ana kadar herhangi bir işlem yapmadıkları ileri sürüldü. Hastanede taşeron işçi olarak çalışan bazı şebeke üyelerinin kendilerinin de sahte raporla işe girdiği ileri sürülmüş ve alınan sahte raporların yeniden incelendikten sonra rapor alan kişiler hakkında da soruşturma kapsamında işlem başlatılacağı öğrenildi.
Emniyetteki sorguları devam eden 1’i kadın 9 kişi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerin işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.