Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahte İçki Operasyonunda Öldüren Alkol Şüphesi

Adana polisinin yaptığı operasyonda, 8 ton 160 litre sahte içki ile içenleri kör eden ve öldüren metil alkol olduğu belirtilen 36 bidon saf alkol ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana polisinin yaptığı operasyonda, 8 ton 160 litre sahte içki ile içenleri kör eden ve öldüren metil alkol olduğu belirtilen 36 bidon saf alkol ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Seyhan ilçesi, Gülbahçesi Mahallesi 01050 Sokak’ta bulunan boş bir depoda sahte içki imal edildiği ihbarını aldı.
Polis ihbar üzerine harekete geçerek önce deponun etrafını çevirdi. Daha sonra ise depoya baskın yaptı. Yapılan baskında iki kişinin sahte içki imalathanesi kurarak içki imal ettiği görüldü. Zanlılar gözaltına alınırken, polis sahte içki ve içki yapımında kullanılan malzemelere el koydu. Zanlıların depoya iki tank yerleştirerek sahte içki üretip bu içkilere de ünlü rakı ve viski markalarını basarak satış yaptığı belirlendi. Operasyonda, toplamda 8 ton 160 litre sahte içki, 36 bidon da saf alkol ele geçirildi. Polis saf alkolün "metil" alkol mü yoksa "etil" alkol mü olduğunu zanlılara sordu. Zanlılardan biri alkolün "metil" alkol olduğunu söyledi. Polis saf alkolden numuneler alarak "metil" mi yoksa "etil" alkol mü olduğunu öğrenmeye çalışıyor.
Zanlıların "etil" alkol yerine içenleri kör eden ve öldüren "metil" alkolü tercih etmesinin sebebinin ise metil alkolün daha ucuz olmasından kaynaklandığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.