Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Sahte Evrak" Operasyonunda Gözaltına Alınan 9 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Şanlıurfa’daki sahte evrak operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında özel hastane sahipleri, bilgi işlem görevlileri ve doktorların da bulunduğu 9 sağlık çalışanı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.Edinilen bilgiye...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’daki sahte evrak operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında özel hastane sahipleri, bilgi işlem görevlileri ve doktorların da bulunduğu 9 sağlık çalışanı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, vatandaşların bilgilerini kullanarak hastanede tedavi oluyormuş gibi gösterip, 9 ölüyü hastanede ameliyat etmiş gibi evrak düzenleyip devleti dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.
SGK ile sözleşmesi yenilenmediği için kapatılan özel bir hastane çalışanlarının yaşadığı 36 ayrı adrese iki gün önce baskın düzenleyen polisler, bilgisayar kayıtlarını incelemiş ve hastane çalışanlarının sahte giriş yaparak yaklaşık 500 hastayı hastanede yatmış ve tedavi olmuş göstererek devleti dolandırıldığını belirlemişti.
Kayıtlarda yapılan incelemede, düzenlenen sahte evraklarla, aylar önce ölen bazı hastaların hastanede ameliyat edilerek halen tedavi görüyor gibi gösterildiği tespit edilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.