Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahte asker ve polislere dikkat!

Manisa’da, ‘Adınız darbeye karıştı’, ‘Adınız listede’ şeklinde kurgularla yapılan telefon dolandırıcılığın yanı sıra asker ve polis kıyafeti giyerek OHAL’i bahane gösterip arama bahanesiyle evlerde hırsızlık yapıldığı...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’da, ‘Adınız darbeye karıştı’, ‘Adınız listede’ şeklinde kurgularla yapılan telefon dolandırıcılığın yanı sıra asker ve polis kıyafeti giyerek OHAL’i bahane gösterip arama bahanesiyle evlerde hırsızlık yapıldığı tespit edildi. Manisa Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yayımlayarak vatandaşları dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı uyardı.
Yapılan açıklamada, “Ülkemiz genelinde cebir ve şiddet kullanarak, anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak üzere gerçekleştirilen 15 Temmuz tarihindeki darbe girişimi, başta vatandaşlarımız ve kolluk görevlilerince gösterilen cansiperane mücadele sonucunda başarısız kılınmış, darbe kalkışmasında çok sayıda vatandaşımız ve kolluk görevlimiz şehit olmuş, ya da yaralanmıştır. Bu durumu fırsata çevirmeye çalışan iletişim yoluyla dolandırıcılık suçu şüphelilerinin, polis, asker, savcı gibi unvanlar kullanmak suretiyle vatandaşlarımızı telefonla arayarak ‘Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı.’, ‘Adınız darbeye karıştı.’ veya ‘Darbe listesinde adınız var.’ gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağını beyan ederek, vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları bilgisine ulaşılmıştır. Ayrıca asker veya polis üniforması giyen şüphelilerin vatandaşlarımızın ikametlerine giderek ‘Olağanüstü durumdan dolayı oğlunuzu askere alacağız, acilen teslim etmeniz gerekmektedir’ veya ‘İkametinizde arama yapacağız’ denilerek hırsızlık ve dolandırıcılık yapmak istedikleri şeklinde ihbarlar alınmaktadır. Vatandaşlarımızca, dolandırıcılık amacı taşıyan bu tür şahıslara hiçbir surette itibar edilmemesi gerekmektedir. Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın anında 155 Polis İmdat ihbar hattına bilgi verilmesi gerekmektedir” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.