Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Çalışanları Patlamanın Yaşandığı Yere Karanfil Bıraktı

Sağlık çalışanları, Ankara’da yaşanan patlamanın olduğu yere kırmızı karanfil bırakarak, hayatlarını kaybeden vatandaşlar için dua etti.Memur-Sen Konfederasyonu Sağlık-Sen üyeleri, Ankara’da patlamanın gerçekleştiği Kızılay Atatürk...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık çalışanları, Ankara’da yaşanan patlamanın olduğu yere kırmızı karanfil bırakarak, hayatlarını kaybeden vatandaşlar için dua etti.
Memur-Sen Konfederasyonu Sağlık-Sen üyeleri, Ankara’da patlamanın gerçekleştiği Kızılay Atatürk Bulvarı’nda ki noktaya karanfil bıraktı. Güvenpark’ta toplanan Sağlık-Sen üyeleri, patlamanın yaşandığı yere yürüdü. Sağlık-Sen üyeleri, “Hayat için çırpınıyoruz, terörü lanetliyoruz” pankartı açtı. Grup adına basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Geçtiğimiz pazar günü hasta olmasın diye üzerine titrediğimiz insanlarımıza kıydılar. Bu ülkenin onurlu insanlarına, ailesi için, ülkesi için yaşayan dürüst ve masum vatandaşlarımıza alçakça saldırdılar. Hain saldırıda yaralılarımızı hayatta tutabilmek için ilk andan itibaren sağlık çalışanları olarak bütün varlığımızla mücadele ettik. Hayatta tutabildiklerimizle sevendik, kaybettiklerimizle üzüldük. Bu saldırı, acılarla yoğrulmuş bir milletin evlatları olarak vatanımıza, bayrağımıza, milli birliğimize olan sevdamızı, Çanakkale ruhuna olan bağlılığımızı daha da büyütmüştür” ifadelerini kullandı.
Çanakkale ruhunun bugün dimdik ayakta olduğuna dikkat çeken Memiş, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Ezelden beri hür yaşamış bu millete boyun eğdirmeyi, korku salmayı hayal eden şer odakları, hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklar. İnsanlık düşmanları er ya da geç canına kıydıkları yüzbinlerce masumun kanında boğulacaklardır. Teröre, savaşa, vatanımızı tehdit eden her türlü odağa karşı, vatanımızın bütünlüğüne, ecdadımızdan miras aldığımız bağımsızlık ruhuna sonuna kadar sahip çıkacağız.”
Basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları, saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlar için dua etti. Ardından ise 37 kişinin isimlerinin yazılı olduğu döviz ve karanfiller, patlamanın yaşandığı noktaya bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.