Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rütbeliler tarafından kandırılan er, yaşadığı o anları anlattı

Askeri darbe girişiminde bulunan rütbeliler tarafından “tatbikat var” diye kandırılan er, yaşadığı o anları anlattı. Terhisine 4 gün kalan er, “Mehmet Üsteğmen ’Kamuflajlarınızı giyin’ dedi. Bizim bölümden 4 tank çıktı” dedi....

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Askeri darbe girişiminde bulunan rütbeliler tarafından “tatbikat var” diye kandırılan er, yaşadığı o anları anlattı. Terhisine 4 gün kalan er, “Mehmet Üsteğmen ’Kamuflajlarınızı giyin’ dedi. Bizim bölümden 4 tank çıktı” dedi. İfade sırasında bir polisin kandırılan ere, "Sizlik bir şey yok yavrum" dediği duyuluyor.
Askeri darbe girişiminde rütbelilerin, erleri ’tatbikat var’, diyerek kandırdığı ortaya çıkmıştı. Bir polise ifade veren erin görüntüsü sosyal medyaya düştü. Terhisine 4 sadece gün kalan er, o görüntülerde üsteğmeni tarafından kandırıldığını söylüyor.
“’Kamuflajlarınızı giyin’ dedi. ’Tatbikat’ var dedi”
Sultançiftliği’nde görevli olan er polise verdiği ifadede şu ifadeleri kullanıyor:
"Saat 20.30 gibi Mehmet Üsteğmen geldi. ’Kamuflajlarınızı giyin’ dedi. ’Tatbikat’ var dedi. Hemen garaja gittik. Bütün bölük, tabur giyindi üstünü. Bizim bölümden 4 tank çıktı. Yaklaşık 20 tank vardır. Bize tatbikat yapılacak diye söylendi. 4 gün sonra terhis olacağım”.
Er, ifade verdiği sırada ise bir polis memurunun ise "Sizlik bir şey yok yavrum" dediği duyuluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.