Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rabia Aydın Cinayetinde Karar Açıklandı

Balıkesir’de, eşini bıçakla öldürme iddiasıyla yargılanan sanık Yaşar Aydın, bugün görülen davasında ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın karar duruşması...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’de, eşini bıçakla öldürme iddiasıyla yargılanan sanık Yaşar Aydın, bugün görülen davasında ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.
Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın karar duruşması öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adliye önünde toplandılar. Davanın karar duruşmasına, sanık Yaşar Aydın ile öldürülen Rabia Aydın’ın yakınları, taraf avukatları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı. Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkeme heyeti, Aydın’ın, kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsine, olay anında aracın şoförlüğünü yapan ve saldırıya engel olmadığı için yargılanan Cevahir Arslan’ın beraatına karar verdi. Mahkeme sonunda Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile Rabia Aydın’ın babası Sezai Alkan, annesi Sadiye Alkan, duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yaptı. Sezai Alkan, kızının sürekli baskı altında olduğunu ifade ederek, "Uzaklaştırması olduğu halde benim evime geliyor. Ben işteyken ailem yokken evime geliyor bunu jandarmaya bildirdik, jandarma savcılığa bildirdi bunun cezasını almadı. Şu anda katil gereken cezayı aldı, bu cezanın kesinlikle aşağıya indirilmesini istemiyorum. Bunun yanında yardımcı var bu yardımcıyı serbest bıraktılar böyle bir kanun yok. Bu adam parayla bu işi yapıyor, bu işi daha sonra tekrar yapacaktır. Bu niye serbest bırakılıyor? Bu işin peşindeyim tekrar dava açacağım, gereken cezayı da almasını istiyorum yardımcının" dedi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yaptığı basın açıklamasının ardından Yaşar Aydın’ın annesi ve yakınları adliyeden çıkarken yaptıkları konuşmalar sonucunda ortam gerildi. Emniyet birimlerinin araya girmesi ile Yaşar Aydın’ın annesi Hacer Aydın adliye bahçesinden uzaklaştırıldı.
Av. Betül Nuray ise, "Yaşar Aydın ile ilgili istediğimiz kararı en azından ilk derece mahkemesinde almış bulunmakla beraber Cevahir Arslan hakkında da temyiz hakkımızı kullanacağımızı beyan ederiz. Temyiz dilekçemizi vermiş bulunmaktayız. Cevahir’in de bu olaya dahil olduğu konusunda kanaatimiz sabittir. Bu konunun da arkasında ve peşinde olmaya devam edeceğiz. Kadın cinayetleri bitmedi, bitmiyor, devam ediyor. En azından bu kararın katiller için caydırıcı nitelikte olacağını düşünüyoruz. Bundan sonra indirimlerin uygulanmaması taraftarıyız, bu kararımızda da indirim uygulanmamıştır. Yaşar Aydın hakkında verilen karar eşe karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbettir. Bu bir ilk derece mahkemesi kararıdır, bunun Yargıtay aşaması da olacaktır ama biz bunun bozulmayacağına inanıyoruz. Ağırlaştırılmış müebbet ceza infaz kanunu gereği yatarı 36 yıldır. Aynı zamanda affa uğrayan bir durum değildir, ağırlaştırılmış müebbetlerde af uygulanmaz kanunumuz değiştirilmez ise. Bundan sonra ömür boyu içeride olacak kanaatindeyiz. Aynı zamanda hiçbir şekilde tahrik ve indirim hükmü uygulanmamıştır" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.